ECOLOGIE 16 mai 2022

5 metri cubi de gunoaie au fost strânse de la Dobârlău

de David Leonard Bularca | 863 vizualizări

Într-o nouă acțiune de ecologizare din cadrul campaniei naționale „Curățăm România" au fost strânse cinci metri cubi de gunoaie din localitatea covăsneană Dobârlău, a anunțat, pe Facebook, Garda de Mediu Covasna. Demersul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. 

„O altă acțiune de ecologizare desfășurată în cadrul campaniei «Curățăm România» a avut loc pe raza comunei Dobârlău. La acțiune au participat comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna, Primăria Dobârlău și Școala Gimnazială Dobârlău. În urma acestei acțiuni s-a colectat o cantitate de 5 mc de deșeuri”, se arată în mesajul publicat în mediul online. 

În cadrul programului național „Curățăm România”, administrațiile locale pot depune cereri de finanțare pentru acțiunile de ecologizare (https://bit.ly/finantareCampanie). În funcție de numărul locuitorilor se acordă sume între 3.000 și 30.000 de lei pentru materiale și alte necesități. Până la finele lunii aprilie, 230 de UAT-uri au depus cereri de finanțare pentru acțiuni de curățare, a transmis Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Programul a început în 5 aprilie și se va încheia în 6 iunie. Suma totală alocată este de 27 de milioane de lei.

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.