ECOLOGIE 31 martie 2023

30.000 de lei amendă pentru o persoană care a dat foc gunoiului din curte

de David Leonard Bularca | 1890 vizualizări

Garda de Mediu Covasna împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna au amendat o persoană din zona Örkő, pe 22 martie, pentru că a incendiat deșeuri. 

Controlul comisarilor și al polițiștilor a avut loc pe 20 martie, ne-a transmis șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea. 

„Comisarii Gărzii de Mediu Covasna împreună cu IPJ Covasna s-au autosesizat cu privire la incendierea unor deșeuri în zona Örkő, din municipiul Sf. Gheorghe. În urma controlului, persoana care a săvârșit fapta a fost sancționată conform OUG nr. 92/2021 cu o amendă în valoare de 30.000 lei și i s-a interzis eliminarea deșeurilor din gospodăria proprie prin ardere, eliminarea/valorificarea lor se va efectua numai cu unități specializate și autorizate pe linie de protecția mediului”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Un raport care include activitatea pe întreg anul 2022 a Gărzii de Mediu Covasna arată că, pentru neregulile constatate în cele 386 de inspecții, planificate și neplanificate, derulate în această perioadă, au fost aplicate 105 sancțiuni, dintre care 34 de avertismente și 71 de amenzi. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 842.400 de lei.

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.