ECOLOGIE 24 ianuarie 2020

100.000 de lei amendă pentru firma cu deșeuri din Araci!

de Iulia Drăghici - Taraș | 5958 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a amendat cu 100.000 de lei firma de colectare a deșeurilor nepericuloase cu sediul la ieșire din Araci, către Bod.

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că societatea nu respectă condițiile impuse din Autorizația de Mediu în vigoare, astfel unitatea a fost sancționată conform OUG or. 195/2005, art. 94, alin.1, lit. b, contravenție prevăzută de OUG nr. 195/2005, art.96, alin. 3, pct.1, pentru care s-a aplicat sancțiune contravențională în cuantum de 100.000 lei şi au fost trasate o serie de măsuri pentru remedierea neconformităților.

S-a transmis la A.P.M. Covasna notificare prealabilă ca urmare a nerespectării condițiilor din actul de reglementare”, arată comunicatul de presă transmis joi de Garda de Mediu Covasna redacției Observatorul de Covasna.

Prin intermediul comunicatului de presă, Garda de Mediu Covasna a punctat totodată că inspecția la sediul firmei din Araci a fost demarată ca urmare a unei autosesizări, în 20 ianuarie, după vizualizarea informațiilor în mass-media (filmare realizată de ASUM Braşov şi postată pe rețeaua de socializare Facebook) din data de 19.01. 2020, în care se menționează că la intrarea în satul Araci, comuna Vâlcele, județul Covasna, într-o incintă sunt depozitate ilegal cantități impresionante de deșeuri.

Totodată, inspectorii de la mediu notează că „pe amplasamentul menționat se desfășoară activitatea de colectare, transport, sortare, recuperare, balotare şi comerț cu deșeuri nepericuloase, în baza Autorizației de Mediu valabilă.”

Inspecția Gărzii de Mediu s-a finalizat în 23 ianuarie a.c..

Aceeași firmă a mai fost amendată în 2018 și 2019 de Garda de Mediu de trei ori, cu sume în cuantum de 57.500 de lei și a mai fost în atenția opiniei publice și în urmă cu aproape un an, când, din cauza unui vânt puternic, deșeurile au ajuns în tot satul.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.