ECOLOGIE 29 septembrie 2010

„Marea Debarasare” vă scapă de aparatura inutilă

de Monica Vrânceanu | 5084 vizualizări
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna anunță o nouă acțiune „Marea Debarasare”, aceasta urmând să se desfășoare vineri și sâmbătă. Pentru ziua de vineri există stabilite trei trasee, toate cu plecare de la ora 10. Primul traseu include ruta Vârghiș - Baraolt - Aita Mare - Belin - Hăghig - Vâlcele - Ilieni - Chichiș - Dobârlău - Ozun. Cel de-al doilea traseu vine pe ruta Reci - Moacșa - Dalnic - Cernat - Turia

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna anunță o nouă acțiune „Marea Debarasare”, aceasta urmând să se desfășoare vineri și sâmbătă.

Pentru ziua de vineri există stabilite trei trasee, toate cu plecare de la ora 10. Primul traseu include ruta Vârghiș - Baraolt - Aita Mare - Belin - Hăghig - Vâlcele - Ilieni - Chichiș - Dobârlău - Ozun. Cel de-al doilea traseu vine pe ruta Reci - Moacșa - Dalnic - Cernat - Turia - Ghelința - Ojdula - Catalina - Poian - Estelnic - Mereni - Brețcu - Lemnia, iar cel de-al treilea traseu include Bixad - Micfalău - Malnaș - Bodoc - Ghidfalău - Valea Crișului - Arcuș - Reci - Valea Mare - Boroșneul Mare - Zagon.

Sâmbătă, Marea Debarasare va include zona Sfântu Gheorghe cu plecări spre Întorsura Buzăului și Târgu Secuiesc.

Punctele de colectare pentru deșeurile din județul Covasna vor fi  Bacău și Buzău, de transport urmând să se ocupe o firmă desemnată în acest sens la nivel zonal.

Purtătorul de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuță, a declarat că cea mai mare cantitate strânsă în cadrul „Marii Debarasări” la noi în județ s-a înregistrat la începutul acestui an, când s-au adunat 18 tone de deșeuri electrice și electrocasnice. La ultima acțiune de acest gen, s-au strâns 3,33 de tone, din care 2,8 au provenit din mediul rural și 0,53 din mediul urban.

„Este bine și dacă oamenii preferă să nu dea aparatura la „Marea Debarasare” ci să o ducă în sistemul buy-back unde li se oferă reduceri la achiziționarea unor aparate noi. Poate că acum vor veni mai puține deșeuri, dar vrem ca primăriile și oamenii să știe de această acțiune, să se scoată din case cele de care nu au nevoie și să le predea”, a mai spus Mânecuță.

Potrivit APM Covasna, României îi este cerută de către Uniunea Europeană o colectare anuală de 4 kilograme de deșeuri electrice și electrocasnice pe cap de locuitor, iar țara noastră a atins până acum doar cantitatea de 0,41 de kilograme pe cap de locuitor.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Misi, 29 septembrie 2010
Pentru Maria ANDREESCU: ROMANIA NEPOLUATA AR FI SI DACA NU S-AR ARUNCA ATATEA GUNOAIE,VEZI EXCURSIONISTII,PERIFERIA BUCURESTIULUI SI A ALTOR ORASE UNDE STA TIGANIMEA.
Maria ANDREESCU, 29 septembrie 2010
CRED CA MAI OPORTUN AR FI SA-SI DEBARASEZE DOMNUL BORBELY COLEGII DE LA GUVERNARE...CA POATE ASA VOM AVEA SI NOI O ROMANIE NEPOLUATA!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.