CULTURA 11 ianuarie 2018

Ziua Culturii Române, marcată la Cinema „Arta“ Sfântu Gheorghe printr-o colecţie de filme româneşti

de Agerpres | 647 vizualizări

Cinematograful „Arta“ din Sfântu Gheorghe, care aniversează luna aceasta un an de funcţionare, va marca Ziua Culturii Române printr-o serie de proiecţii de filme româneşti.

Organizatorii evenimentului au precizat, miercuri, că printre lung-metrajele programate se regăsesc atât pelicule care au mai rulat la Sfântu Gheorghe, cât şi câteva creaţii noi.

Luni, de Ziua Culturii Române, sunt programate cinci filme - „Octav“, „Pororoca“, „Capace“, „Hawaii“ şi „Mariţa“, iar o parte dintre acestea vor fi reluate în următoarele zile.

Administratorii cinematografului au lansat şi un concurs pe facebook, cu intenţia de a realiza topul celor mai populare filme prezentate anul trecut şi a le relua în perioada 27-28 ianuarie.

Potrivit unui bilanţ al Primăriei Sfântu Gheorghe, Cinematograful Arta a prezentat, anul trecut, peste 200 de filme, la care au asistat peste 37.500 de spectatori. Cel mai vizionat a fost filmul maghiar „Kincsem“, care a avut peste 3.300 de spectatori.

Cinematograful, inaugurat oficial pe 27 ianuarie 2017, are două săli, cu 80, respectiv 76 de locuri, denumite „Chaplin“ şi „Fellini“, în care pot fi vizionate filme 2D Şi 3D.

Clădirea cinematografului a fost transferată în 2009 din patrimoniul Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADEF) în cel al municipiului Sfântu Gheorghe, iar în anul 2012, autorităţile locale au reuşit să evacueze chiriaşul (o discotecă) care a funcţionat aici.

Doi ani mai târziu, a început procedura de licitaţie pentru modernizarea clădirii, iar la finele anului 2015, aproape jumătate din clădire a fost atribuită ca sediu Teatrului „Andrei Mureşanu“, iar în cealaltă parte a fost amenajat cinematograful. Investiţia s-a ridicat la peste 7 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.