CULTURA 4 aprilie 2018

(Update) VIDEO. Degustare de vinuri sau bere artizanală, dar și concerte, la Muzeul Național Secuiesc de Zilele Orașului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1009 vizualizări

Scena din Curtea Muzeului găzduiește, pentru al 10-lea an, spectacole cu artiști din țară și din străinătate

Acordurile de jazz vor reveni, cu ocazia ediției a 27-a a Zilelor Sfântu Gheorghe în Grădina Muzeului Național Secuiesc. Organizatorii au pregătit, cu ocazia celui de-al 10-lea an de când se deschide Muzeul cu ocazia Zilelor orașului, 10 programe speciale în cele trei zile din weekend-ul 27 – 29 aprilie.

Printre programe de regăsesc concerte de jazz, cu diferite influențe de muzică tradițională din diverse țări, dansuri, poezii, lansări și prezentări de carte și altele. Printre artiștii care vor concerta la Sfântu Gheorghe se numără Trei Parale de la București sau Road Six Sax de la Budapesta.

În plus, peste 90 de specialități de vinuri, din țară sau din Ungaria, vor putea fi degustate la Curtea Vinurilor. Mai mult, de anul acesta vor fi prezente pentru a fi desgustate și câteva tipuri de bere artizanală.

La ediția de anul trecut a Zilelor Sfântu Gheorghe aproximativ 6.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Național Secuiesc.

„Sperăm că și anul acesta va fi un public numeros în incinta Muzeului”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul Muzeului, Mihály Vargha, care a precizat că scopul activităților este de a face muzeul cât mai atrăgător pentru vizitatori.  

În zilele desfășurării evenimentelor din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe accesul în curtea și grădina muzeului sunt libere, însă în incinta muzeului intrarea se face pe bază de bilet, care costă 5 lei pentru studenți elevi și pensionari și 10 lei pentru adulți.

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.