CULTURA 20 august 2018

„Un prinț și jumătate” de Ana Lungu, în avanpremieră la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1294 vizualizări

Regizorul Ana Lungu și echipa filmului „Un prinț și jumătate” se vor întâlni cu publicul din Sfântu Gheorghe la avanpremiera peliculei selecționate în competiția oficială la Sarajevo Film Festival.

După ce a fost prezentat în premieră internațională la Sarajevo Film Festival filmul „Un prinț și jumătate”, cel mai recent lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, va avea avanpremiera,  vineri, 31 august 2018, la Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe.

Proiecția filmului va avea loc în prezența regizoarei Ana Lungu și a actorilor: Iris Spiridon, Marius Manole, László Mátray.

Scenariul filmului „Un prinț și jumătate”, scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, spune povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă și care nu reușesc, din diverse motive, să își întemeieze fiecare o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Echilibrul - deja sensibil - al universului celor trei este năruit atunci când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar născut în Transilvania. Gelozia, sentimentul de abandon, nesiguranța, frica de respingere îşi fac drumul în familia celor trei, iar „familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Biletele se pot achiziţiona de la Cinema Arta by Cityplex (Strada Kőrösi Csoma Sándor 10, Sfântu Gheorghe).

Regizorul Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film, „Autoportretul unei fete cuminţi” a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF. A câștigat premiul „Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.

Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

„Un prinț și jumătate” va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie 2018.

În România, „Un prinț și jumătate” este distribuit de către IADASARECASA.

***

„Un prinț și jumătate” este o producție cinematografică realizată de Mandragora, producător Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universității HfG Karlsruhe din Germania, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Fundației Arte Vizuale, Chainsaw Europe și Cinelab.

Trailerul filmului poate fi urmărit aici.

Pagina de Facebook a filmului poate fi accesată aici

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.