CULTURA 21 august 2018

Turneu RO-IT: Hotel Miramare

de Covasna Media | 862 vizualizări

Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu“ propune publicului din Sfântu Gheorghe un nou spectacol bilingv, de această dată româno-italian. Coproducția internațională dintre TAM și Compania Catalyst din Florența vine în continuarea coproducțiilor bilingve anuale, cu care TAM și-a obișnuit deja publicul spectator.

Pentru a-i asigura un impact cât mai răsunător și a aduce un subiect de interes social în rândul a cât mai multor spectatori din cât mai multe orașe din cele două țări, proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) care facilitează turneul spectacolului, generic intitulat RO-IT, în România. Prima oprire a acestuia este la Sfântu Gheorghe, unde a și fost creat spectacolul. 

„Regia contemporană, înseamnă înainte de toate, rescrierea rolului publicului ca nefiind obiectul prezentării teatrale (și nu a reprezentației, care este termen  învechit al burgheziei din anii 1800), ci ca element activ din sistemul scenic. Această prezență, de fapt, modifică necontenit codurile teatrale și, modificându-le, creează condiții pentru experimente artistice continue, capabile să transfere Teatrul în centrul comunicării contemporane. Într-adevăr, imaginând sala unui teatru, în care bărbați și femei, din diferite categorii  sociale, asistă la un „ceva“ ce propune modele comportamentale mai mult sau mai puțin desuete, este pură cercetare artistică. Hotel Miramare se naște deci, dintr-o ruptură (fractură) și un laborator lingvistic. O fractură care interesează Teatrul, în calitatea sa de  povestitor străin și distrat, față de sărăcia existențială a societății contemporane, și un laborator lingvistic, care in schimb, se naște din întâlnirea dintre Teatrul A. Mureșanu din Sf. Gheorghe și Compania Catalyst din Florența. Protagonistul spectacolului este, în fapt, Teatrul, ca arhitect experimental, ca element capabil încă să modifice existența acelui dintotdeauna cel mai fragil animal numit Om.“ (Riccardo Rombi)

Premiera spectacolului va avea loc în 1-2 septembrie 2018. Ambele reprezentații vor avea loc de la ora 19:00, la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu“ – Sala Arta.

În distribuția din „Hotel Miramare“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe Rosario Campisi, Francesco Franzosi, Alexandrina Ioana Costea și Elena Popa. Regia și scenografia sunt semnate de Riccardo Rombi și Ulpia Popa.

Biletele, puse la dispoziția publicului în mod gratuit, pot fi rezervate la casieria teatrului și online, prin platforma biletmaster.ro accesibilă și prin intermediul paginii noastre www.tam.ro

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.