CULTURA 23 octombrie 2020

Turneu online @Tangaj Collective

de Covasna Media | 1449 vizualizări

Din cauza noilor restricții legate de pandemie se anulează spectacolul LIFT de Studio M, programat pe data de 24 octombrie. De asemenea programele Tangaj Collective în Sfântu Gheorghe în perioada 22-23 octombrie se mută în spațiul virtual.

Tangaj Collective revine la Sfântu Gheorghe pe 22 și 23 octombrie, prin intermediul unui turneu virtual care pune în discuție tema identității transgeneraționale atât la nivel social, cât și la nivel de ADN al mișcării. Pe 22 octombrie, Georgeta Corca, dansatoare a companiei va susține un atelier de circ contemporan prin Zoom cu actorii Studio M. Pe data de 23, de la ora 19:00, se poate viziona online gratis cea mai nouă producție a companiei, spectacolul Daughters, un performance halucinant pe patine cu rotile. După spectacol, de la 19:40 urmează o selecție de 7 scurtmetraje de dans, selectate și premiate în cadrul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF).

În spectacolul Daughters trei dansatoare pe patine cu rotile fac un corp comun cu mamelor și bunicile lor, alterând o cronologie prestabilită, în care dorințele lor sunt mediate de povești și imagini corporale ale celor două generații care le preced. Spectacolul pune corpul feminin într-un context extins, câteodată real, câteodată ficțional, în care nașterea fiecăreia marchează un moment important în spațiu și timp. Ele sunt fiicele unei generații confuze, o comunitate rezistentă, în care realitatea nu este niciodată ceea ce pare. Spectacol este produs de Tangaj Collective, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

Programele turneului Roots and Routes pot fi urmărite online, accesând linkul următor: https://eventbook.ro/other/bilete-roots-and-routes-daughters-selectie-scurtmetraje-dans

Trupa Studio M a început repetițiile producției Pam Param, în coregrafia Andreei Gavriliu. Coregrafa a lucrat deja cu actorii trupei în 2016 la realizarea spectacolului Sărbătoarea primăverii de Igor Stravinsky. Premiera producției Pam Param va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie.

(Sursa: Comunicat Studio M. Poze spectacol: Ionuţ Rusu)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.