CULTURA 22 noiembrie 2017

Trupa Osonó din nou în Budapesta

de Covasna Media | 743 vizualizări

Cercul prietenilor neştiuţi al Trupei Osonó  ajunge din nou pe scena Teatrului Katona József şi în alte spaţii de joc din Budapesta, împreună cu al său Chip din oglinda apei

Între 23 noiembrie și 1 decembrie, Trupa  Osonó se află la Budapesta şi joacă Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez și Chipul din oglinda apei, ambele în regia lui Fazakas Misi. În prima parte a zilei,  în cadrul proiectului de teatru educațional al Trupei, cele două producţii vor fi jucate în săli de clase din diferite școli, iar seara vor avea loc reprezentaţii la Teatrul Katona József, Galeria și Spațiul Cultural B32, Centrul Cultural Háló S4 și Universitatea Eötvös Lóránd.

Cercul prietenilor neştiuţi sau Picnic pe un covor japonez / Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen este un spectacol care refuză a se lăsa definit. Nu, nu este teatru-documentar, deşi spectacolul s-a născut pornind de la experienţele individuale ale tinerilor români și maghiari. Nu, nu este teatru-forum, deşi confesiunile tinerilor vor zgîndări spectatorii, care vor fi încurajaţi să intre în joc cu propriile întîmplări şi mirări. Un singur lucru este cert : cine intră pe cîmpul de joacă al tinerilor de la Osonó va ajunge să rupă din manuale paginile pline de clişee şi prejudecăţi despre români şi maghiari. Fiecare reprezentaţie din turneu mizează pe intrarea tinerilor spectatori în Cercul prietenilor neştiuţi şi implicarea lor în dezbaterea/dialogul interetnic şi intercultural  pe care spectacolul îl deschide,  în spiritul ludic al culturii şi al artei teatrale.

Programul reprezentaţiilor din Budapesta:

23 noiembrie, ora 21: Universitatea Eötvös Lóránd

24 noiembrie, ora 09.20: Gimnaziul Ciszterci Szent Imre din Buda     

24 noiembrie, ora 13: Gimnaziul Ciszterci Szent Imre din Buda

24 noiembrie, ora 19: Centrul Cultural Háló S4

 

Chipul din oglinda apei este un spectacol prin care Trupa Osonó a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinţilor neajutoraţi şi ale tinerilor vulnerabili. Pornind pe urmele acestor probleme, membrii Trupei au trecut prin filtrul unor lungi dezbateri toate realităţile descoperite, rezultând în final un scenariu comun pe care s-a construit spectacolul.

Programul reprezentaţiilor din Budapesta: 

29 noiembrie, ora 13: Liceul de Arte Jaschik Álmos

30 noiembrie, ora 19: Spațiul Cultural B32

1 decembrie, ora 19.15: Teatrul Katona József

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.