CULTURA 23 iunie 2022

Trupa Osonó a început proiectul pe termen lung Erasmus+

de Covasna Media | 809 vizualizări

Teatrul Independent Osonó în parteneriat cu Asociația Sportivă Sepsi Adrenalin și Uniunea Culturală Maghiară din Voivodina – a realizat proiectul „Youth Workers Go!”, al cărui scop este sprijinirea profesorilor, a liderilor de grupuri şi a profesioniștilor care lucrează cu tineri, prin cursuri de învățare non-formală personalizată. În acest scop, cu sprijinul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene, se va derula un proiect cu trei stații, în care accentul va fi pe workshopuri de autocunoaștere, de dezvoltare a personalității, de stil de viață sănătos și echilibru fizic și psihic.

Prima etapă s-a derulat între 13-18 iunie la Pensiunea Casa cu Flori din Valea Crișului, cu 18 participanți din România, Ungaria și Serbia. În aceste zile, accentul a fost pus pe educația pentru sănătate și promovarea unui echilibru mental și fizic sănătos al tinerilor, drept urmare  atelierele au fost și ele foarte diverse. Trainingurile legate de dezvoltarea personalității și team building marca Osonó au fost susținute de Fazakas Misi și Mucha Oszkár, în timp ce Prezsmer Boglárka a provocat participanţii la autocunoaștere, printr-un workshop de educația teatrală. Szolomájer Timi a condus o activitate sportivă, iar activităţile sportive şi stilul de viaţă au fost aprofundate sub coordonarea lui Szőcs Enikő și Szőcs Károly Csaba.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă regională pe termen lung, care oferă programe în regiune pentru a depăşi dificultățile din viața profesională a celor cu lucrează cu tinerii. Următoarea stație a Programului va fi la Budapesta, între 5-10 septembrie, iar cea de-a treia stație va avea loc în prima parte a anului viitor, în localitatea Tóthfalu din Serbia.

(Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.