CULTURA 7 decembrie 2017

(Update) Trupa Ego, într-un recital de pian și poezie în memoria lui Baudelaire

de Iulia Drăghici - Taraș | 745 vizualizări

UPDATE: Zilele naționale de doliu, stabilite în memoria Regelui Mihai, au determinat organizatorii să reprogrameze evenimentul pentru data de 18 decembrie. Trupa Ego și cele două pianiste vor urca pe scenă de la aceeași oră, 18:30. 

Ștrirea inițială: Trupa Ego revine în atenția publicului covăsnean vineri, 15 decembrie, cu un eveniment cu totul special, dedicat memoriei marelui poet francez, Baudelaire.

„Trupa Ego vă roagă să vă rezervaţi ziua de vineri, 15 decembrie, de la ora 18.30,  pentru o întâlnire cu Charles Baudelaire, la Centrul de Cultură Arcuş, din  Casa  Bastion, Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 6. Acolo vă așteaptă două studente din anul III  la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Pál Petra Noémi şi Vitus Eszter, care îi vor dedica lui Baudelaire un recital de pian la patru mâini, iar cinci tineri-dandy din Trupa Ego –  Edi Brandabura, Denis Onişoru, Daniel Suciu, Adriana Timaru şi  Roxana Mija –, vor  recita din lirica celui care, peste tot în lume, este  omagiat  drept părintele modernităţii poetice europene.  

Aşadar, reţineţi – vineri, 15 decembrie, ora 18.30 – Recital de pian şi poezie, Baudelaire – 150.  Este omagiul celor două tinere pianiste la sfârşitul lui 2017, anul în care s-au împlinit 150 de ani de la moartea lui Charles Baudelaire (9 aprilie 1821-31 august 1867)”, transmit organizatorii printr-o informare de presă.

Intrarea la eveniment este liberă. În cadrul acțiunii se va desfășura și o strângere de fonduri. Potrivit organizatorilor, banii vor ajunge la copii nevoiași din județ, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„Încercăm să aducem în fața publicului un eveniment rar. De ce nu am petrece o oră într-o seară de vineri luând parte la un eveniment atât de delicat? Așadar, sperăm să petrecem o seară de vineri deosebită împreună. De asemenea, vă invităm alături de noi și pentru că cele două viitoare compozitoare, de la Cluj sunt originare din Sfântu Gheorghe, absolvente ale Liceului „Plugor Sándor”, așa că sunt de-ale locului și sperăm că se vor întoarce într-o bună zi aici, să își cânte compozițiile”, ne-a declarat coordonatoarea evenimentului, regizoarea Mirela Bucur.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.