CULTURA 11 septembrie 2020

Trupa de teatru „3T” va avea spectacol la București

de Covasna Media | 2048 vizualizări

Tinerii actori s-au înscris pentru prima dată la un concurs național, iar aceștia urmează să performeze în fața celebrei actrițe Maia Morgenstern

Activitățile culturale au fost unele dintre cele mai afectate în ultima perioadă, dar iată că lucrurile încep să intre pe un făgaș normal. Trupa „3T”, de la Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului, va pleca săptămâna viitoare la București, pentru a concura la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret „Ștefan Iordache”.

Într-un mesaj transmis de Doina Pătrunjel, coordonatoarea Centrului de Tineret Întorsura Buzăului și implicit a trupei, se precizează  că „3T” este una dintre cele două trupe participante care sunt din afara Bucureștiului, restul echipelor participante, așadar, vin din capitală.

„Participarea trupei 3T la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret <<Ștefan Iordachede>> la București este un eveniment foarte important pentru trupa 3T: este prima participare a trupei la un festival național de teatru, suntem una dintre cele două trupe din afara Bucureștiului care vor urca pe scena festivalului, intrăm în concurs alături de trupe de teatru cu multă experiență, juriul festivalului este format din personalități de marcă ale scenei românești, de exemplu Maia Morgenstern”, a explicat, pentru Observatorul de Covasna, Doina Pătrunjel.

În același timp, coordonatoarea spune că trupa va prezenta spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere”, cel cu care au fost de la finele anului 2019, până la începutului anului 2020, într-un turneu local, punctul final fiind scena Teatrului „Andrei Mureșanu”.

Întregul festival se va desfășura pe parcursul a cinci zile, iar acesta are loc în Sectorul 5 al Capitalei.

Proiectul prin care a luat naștere trupa de teatru „3T” a fost finanțat de Primăria și Consiliul Local al Orașului Întorsura Buzăului. 

David Leonard Bularca

Sursa foto: Silviu Popica


 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.