CULTURA 29 noiembrie 2019

Trupa de teatru 3T a încheiat repetiţiile

de Covasna Media | 2710 vizualizări

În perioada următoare trupa va organiza un turneu local 

Actorii trupei de teatru 3T (Teatru pentru Toţi Tinerii) s-au întâlnit cu mici emoţii pentru ultima repetiție, sâmbăta aceasta, 23 noiembrie a.c., la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, iar vineri, 29  noiembrie, urmează să fie prezenţi, în calitate de invitaţi, la festivalul „Actor Fest – Teatru în Comuna Ta”, din Sita Buzăului. 

Trupa de teatru „3T” (Teatru pentru Toţi Tinerii) a reuşit, după multe ore de muncă din partea coordonatoarei proiectului, Doina Pătrunjel, profesoarei Ştefana Badiu de la Școala de Actorie „Dream&Act” din București şi elevilor care şi-au dedicat din timp acestui proiect, să pună la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte spectacolele următoare. 

Sâmbăta trecută tinerii actori au avut ultimele repetiţii în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, de la ora 12:30 până seara, spre ora 21:00, iar noi am putut asista, alături de alte câteva persoane, la punerea în scenă a momentelor pregătite timp de câteva săptămâni de aceştia. 

Prezenţa câtorva persoane în sală nu i-a emoţionat pe membrii trupei, ba din contră, spune Minodora Prundar. Un factor important a fost şi recuzita, spune tânăra actriţă: „A fost interesant, deoarece până acum nu am avut un public, deși a fost un număr restrâns de persoane, am reușit să le facem pe plac și a fost interesant pentru că am reușit să avem și recuzită, a fost obositor ce-i drept, dar ne-a plăcut foarte mult”

Totodată, tinerii actori sunt încrezători în ceea ce priveşte următorul pas, şi anume spectacolele: „De când am intrat în acest proiect știam în ce mă bag (…) cred că sunt destul de pregătită psihic pentru asta”, spune și Mihaela Murea, membră a trupei. 

Spectatorii din sală au rămas plăcut surprinşi de prestaţia actorilor. Gabriela Zaharescu spune despre spectacol că a fost unul reuşit: „Foarte reuşit, deosebit! O parte dintre actori chiar pot avea un viitor în această meserie, rămâne ca viaţa să hotărască. Cred că cele mai reuşite momente au fost cel cu cititorul de contuar (nr. <<Cititorul de contoare>>) şi <<Steaua fără nume>>. A fost o seară frumoasă, voi mai merge la spectacolele lor în viitor!”.

În sală a fost prezent şi un coleg de liceu al membrilor trupei, Alexandru Muntean. 

Mă bucur că s-a luat această inițiativă, mi-a plăcut foarte mult, toate aceste elemente de decor, de vestimentație, mimica facială, eu numesc asta creație. Chiar îmi place să  merg la teatru, apreciez teatrul mai mult decât un film. La film repeți de câte ori ai nevoie până îți iese, dar la teatru e totul pe moment.  Mă bucur că au reușit să treacă peste emoții și să se pună în pielea personajului”, spune tânărul spectator.

Proiectul prin care s-a înfiinţat trupa de teatru 3T a fost finanţat de Primăria Oraşului Întorsura Buzăului.

Ce urmează pentru 3T?

După realizarea turneului local, care va avea loc în luna ianuarie, atunci când actorii vor avea o serie de spectacole la şcolile din zona Întorsurii Buzăului, proiectul întorsurean este aşteptat şi la Sfântu Gheorghe, chiar dacă nu există deocamdată o ofertă concretă în acest sens. 

S-a dovedit încă o dată că tinerii au nevoie doar de contexte în care să li se ofere prilejul de a fi ei. Iar atunci veți avea surpriza de a descoperi tineri sensibili, extrem de talentați și generoși. Iar tinerii din grupa de teatru 3T sunt dovada vie a acestei realități. Tot respectul meu pentru voi, dragilor! Mă înclin cu respect în fața voastră. Nici nu concep ca acest demers să nu devină o tradiție și doresc cu tărie să aducem această primă reprezentație a trupei 3T a Centrului de Tineret Întorsura Buzăului și la Sfântu Gheorghe”, a transmis Cătălin Nicolae Lazăr, consilier în Compartimentul Tineret, la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna, într-o postare pe o reţea de socializare.

Actorii trupei 3T vor fi însoţiţi de colegii lor mai mici, de la Sita Buzăului, care fac parte din „N.R.-Be You”.

David Leonard Bularca

Sursa foto: Dream & Act. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.