CULTURA 23 mai 2018

Tema timpului, abordată într-o carte din Colecția „Centenarul Marii Uniri”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1190 vizualizări

Lansarea volumului „În umbra timpului” are loc joi la Sfântu Gheorghe

Editorialistul covăsnean Mihai Trifoi lansează joi, 24 mai, de la ora 16:00, volumul „În umbra timpului”. Cartea este tipărită sunt egida Editurii Eurocarpatica a Centrului European de Studii Covasna-Harghita și face parte din Colecția „Centenarul Marii Uniri”.

Prezentarea cărții are loc la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe. Aceasta va fi făcută de prof. Maria Stoica, aceeași care semnează și prefața cărții, precum și de către dr. Ioan Lăcătușu.

„În conul de umbră al Timpului trecut-au și regi și clerici și glorioși conducători de oști, sclavi și stăpâni de sclavi, împărați și faraoni, cetăți, orașe și popoare, precum și miliarde de ființe umane trăitoare cândva pe acest pământ. Despre unii ne mai amintim din cărți, ori din alte surse informative, dar despre cei mai mulți nimeni nu mai știe, ei au dispărut în negura timpului fără să lase urme”, notează autorul în paginile celui mai recent volum al său.

În același timp, profesoara Maria Stoica informează cititorii care urmează să răsfoiască volumul înscris în Colecția dedicată Centenarului că „parcurgând volumul, În umbra timpului, fiecare are de învățat lecția despre timp: timpul real, timpul istoric, raportat la timpul cosmic, cel care călăuzeşte şi ordonează istoria umanităţii. Avem drept compensaţie bucuria de a descoperi că în centrul atenţiei se află omul, care este invitat/îndrumat/ajutat să descopere un sens bun al vieţii, dincolo de toate provocările prezentului”.

Mihai Trifoi este un cunoscut esperantist, traducător și cercetător în domeniul interlingvisticii și esperantologiei – limba nouă, limba viitorului – cum afirmă susținătorii acesteia. De asemenea, profesorul Trifoi este autorul mai multor cărți, cea mai cunoscută fiind „În jungla vieții”.  

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.