CULTURA 25 septembrie 2018

„Teatrul Rom nu e Nomad! 2018“ revine la Teatrul Andrei Mureșanu cu spectacolul Corp Urban

de Covasna Media | 908 vizualizări

Compania de teatru feminist rom, Giuvlipen, organizează în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2018, cea de-a doua ediţie a turneului „Teatru Rom nu e nomad!“. Turneul repune în discuție necesitatea şi rolul unui teatru contemporan al minorităţii rome din România. Cerem sprijin autorităţilor pentru înfiinţarea Teatrului rom de Stat la Bucureşti, pentru că: Teatrul Rom nu e Nomad!

„Teatrul Rom nu e nomad! 2018“ revine la Sfântu Gheorghe cu unul dintre cele mai recente spectacole Giuvlipen: „Corp Urban“ (2018), pe 29 septembrie la Teatrul Andrei Mureșanu, începând cu ora 19.00.

Pentru unele, corpul este propria identitate, pentru altele, corpul este un vehicul. Pentru unele, corpul este cel ce ne aduce la un numitor comun, pentru altele, corpul este tocmai ceea ce ne diferenţiază. Despre relaţia dintre o femeie şi corpul ei se vorbeşte încă foarte puţin, deși reprezentările sale sunt peste tot în jurul nostru. Relația dintre femeie și corpul său este un subiect, cu atât mai tabu, cu cât coborâm anatomic mai jos şi sute de ani de practică a tăcerii consimţite l-au transformat într-un fel de teren minat.

„Corp Urban“ ficţionalizează poveştile a patru femei de etnie romă şi investighează relaţia dintre acestea şi propriul corp, printr-o lentilă personală, dar şi în context social: corpul ca mijloc de producţie, corpul ca proprietate, corpul ca un leagăn al maternităţii; corpul sănătos, corpul bolnav, corpul ruşinos, corpul fizic ca oglindă a vieţii sociale şi ca unică posesie personală. Facem o incursiune în universul marginalilor, explorând zonele gri ale moralei şi ale societăţii şi deschidem spre dezbatere subiectul controversat al drepturilor sexuale şi reproductive, într-un spectacol muzical, tandru, asumat şi curajos, despre corp, sexualitate, supravieţuire şi identitate, în România secolulului 21.

Distribuția: Mihaela Drăgan, Zita Moldovan

Muzica: Ardeja Fraga

Text și regie: Catinca Drăgănescu

Mișcare scenică: Paul Dunca

Grafică: Veioza Arte

Proiectul este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.