CULTURA 31 ianuarie 2020

Teatru pentru elevii de la „Nicolae Bălcescu” şi pentru locuitorii din Floroaia

de Covasna Media | 2771 vizualizări

Membrilor trupei „3T” li se vor alătura şi colegii mai mici de la „N.R. Be You”, la spectacolul de la Floroaia

Turneul local al trupei „3T” continuă, iar de data aceasta la unul dintre spectacole li se vor alătura şi colegii de la Şcoala Gimnazială din Sita Buzăului, trupa „N.R. Be You”. Primul spectacol va avea loc vineri, 31.01.2020, de la ora 12:00, în Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, iar aici va urca pe scenă doar trupa „3T” pentru a prezenta scenele de teatru în faţa colegilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”. Al doilea spectacol va avea loc la Căminul Cultural din Floroaia, duminică, 02.02.2020, de la ora 15:00, iar aici vor urca pe scenă şi o parte dintre membrii trupei „N.R. Be You”.

Cele două trupe de teatru au fost împreună încă de la primele repetiţii, iar acum, odată cu spectacolul de la Floroaia, vor avea ocazia să se întâlnească pentru a-şi povesti experienţele prin care au trecut de când au decis că vor să înveţe ce înseamnă actoria.

Ambele trupe de teatru le-au avut ca profesoare de actorie pe Ştefana Badiu şi Irina Beşcucă, de la şcoala de actorie „Dream&Act”, din Bucureşti.

Elevii de la LTNB nu vor fi nişte spectatori obişnuiţi”

În cazul elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, din Întorsura Buzăului, care vor avea ocazia să vadă spectacolul de teatru al unor tineri de aceeaşi vârstă ca ei, lucrurile stau diferit.

După ce vor urmări reprezentaţia celor de la „3T”, aceştia vor avea o lecţie de evaluare.

„Este un proiect special realizat în colaborare cu Andreea Nicoleta Filofi, profesoară de limba şi literatura română la LTNB. Scopul proiectului este atragerea tinerilor spre lectură - în general şi motivarea lor pentru studiul genului dramatic - în special. Elevii de la LTNB nu vor fi nişte spectatori obişnuiţi sau, poate, indiferenţi la ceea ce se va petrece pe scenă! După spectacol, vor avea o lecție de evaluare, despre dramaturgia românească, despre autorii pieselor de teatru și despre personajele pe care le-au cunoscut pe scenă”, a declarat Doina Pătrunjel, coordonatoarea trupei „3T”.

La Floroaia sunt aşteptaţi şi oameni din împrejurimi – intrarea va fi gratuită

Spectacolul de la Floroaia se anunţă a fi unul cu un plus de valoare, deoarece vor participa şi cei de la „N.R. Be You”, colegii mai mici ai celor de la „3T”.

„Acest spectacol este o continuare a ceea ce am început în luna septembrie odată cu înființarea trupei <<N.R. - Be you>>. Ne dorim să insuflăm celor din jurul nostru dragostea pentru teatru, să aducem în sufletele celor prezenți la eveniment multă bucurie. Micii actori abia asteaptă să fie din nou pe scenă”, a transmis, pentru Observatorul de Covasna, coordonatoarea trupei de la Sita Buzăului, Otilia Buzea.

Aceasta a mai precizat că nu va participa toată trupa la spectacol, deoarece o parte dintre ei sunt plecaţi la un concurs de istorie, la Râmnicu Vâlcea.

„Sperăm că, împreună, vom <<încălzi>> sala Căminului Cultural aşa, ca în vremurile bune, când întorsurenii, pe lângă muncă, își făceau timp și pentru cultură. Uneori, spectatorii vin la teatru, alteori, teatrul vine la spectator”, a mai transmis Doina Pătrunjel.

În luna martie trupa „N.R. Be You” va avea un alt spectacol la Sita Buzăului

Şi trupa de teatru de la Sita Buzăului va avea continuitate, după cum anunţă coordonatoarea echipei.

„Rămâne ca în luna martie să jucăm din nou la Sita Buzăului tot spectacolul. Pentru această perioadă, trupa pregătește alte 4 piese”, ne-a mai împărtăşit Otilia Buzea.

Proiectul prin care s-a înființat trupa de teatru „3T” a fost finanțat de Primăria și Consiliul Local al Orașului Întorsura Buzăului, iar proiectul prin care s-a înfiinţat trupa de teatru „N.R. Be You” a fost finanţat de Consiliul Local al Comunei Sita Buzăului.

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.