CULTURA 16 ianuarie 2018

TAM are o nouă actriță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1594 vizualizări

Anca Pitaru a ieșit câștigătoare între cei 25 de candidați

Din 1 martie, o nouă actriță își face debutul pe scena Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, în spectacolul pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”. Este vorba de Anca Pitaru, o artistă cu o experiență impresionantă, venită în echipa TAM începând cu 15 ianuarie a.c., în urma unui concurs la care au luat parte 25 de actrițe.

„Cum contractul Paulei Rotar era pe un an și nu s-a mai prelungit prin decizia amiabilă a părților, în data de 14 ianuarie am organizat concurs pentru ocuparea postului de actriță debutantă, vacant în organigramă. Au fost 25 de actrițe înscrise în concurs. Am văzut enorm de mult talent pe parcursul celor 10 ore petrecute în comisie. La finalul zilei, conform punctajelor primite din partea membrilor comisiei, câștigătoare a fost declarată Anca Pitaru. Suntem mândri și bucuroși de ce nouă colegă ne vine în echipă. Un munte de talent, cu experiență impresionantă, vine de pe scena teatrului din Sibiu direct pe scena TAM. O veți putea urmări în noua noastră producție pentru copii, „Frumoasa din pădurea adormită”, care va avea premiera în 1 martie. Repetițiile la acest spectacol au început azi”, a declarat luni pentru „Observatorul de Covasna”, managerul Teatrului Andrei Mureșanu, Anna-Maria Popa.

Anca Pitaru este absolventa Universității de Artă Teatrală din Sibiu. Potrivit www.actorcv.ro, aceasta a fost prezentă în mai multe spectacole de teatru, printre care și „Faust” (2008)”, în regia lui Silviu Purcărete, „Auto da fe” (2009), în regia lui Cristian Theodor Popescu sau „BerlinAlexanderplatz” (2010), în regia lui Dragoș Galgotiu, toate la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, „Mozart Steps” (spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu) sau one women show-ul – „Sabotaj din iubire”. De asemenea, Anca Pitaru a avut un rol în producția MediaPro „Sfârșit de după amiază târzie început de noapte albastră” (2007), în regia Elizei Zdru.

În 2017, actrița a avut un rol principal în spectacolul „Radikal” de Sever Bârzan, în regia lui Silviu Jicman, o coproducție Casa de Producţie TVR - Green Hours, filmată în studiourile TVR.

Anca Pitaru se alătură astfel departamentului artistic al Teatrului Andrei Mureșanu, care, potrivit organigramei, are o echipă formată din 14 actori, doi regizori și un consultant artistic.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.