CULTURA 28 martie 2022

Talentul elevilor pasionaţi de teatru a fost pus la încercare într-o Tabără de creaţie marca Osonó

de Covasna Media | 823 vizualizări

Din 2018, Trupa Osonó a devenit European Talentpoint / Punct European destinat Talentelor, o recunoaştere pe care acest Teatru Independent a obţinut-o datorită  ideii sale fondatoare, „teatrul este doar un pretext pentru întâlnire, autocunoaștere şi formare”, idee responsabilă şi de unul dintre scopurile prioritare ale Trupei: descoperirea tinerilor talentaţi şi implicarea lor în activitatea Osonó, prin proiecte artistice, educaţionale şi sociale. Drept urmare, în ultimele luni Trupa Osonó a organizat – cu sprijinul Programului Național destinat Talentelor (Nemzeti Tehetség Program) al Guvernului din Ungaria – un proiect artistic-educațional destinat elevilor pasionaţi de teatru din Liceul de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe. Proiectul a fost finalizat între 20-25 martie printr-o Tabără de creaţie, care s-a desfăşurat la Pensiunea Casa cu Flori din comuna Valea Crișului.

Tabăra de creaţie s-a desfăşurat sub coordonarea lui Fazakas Misi –  profesor de arta actorului, conducătorul şi regizorul Teatrului Osonó, și a lui Mucha Oszkár – actor al Trupei. Proiectul a fost conceput să ofere câteva căi de implementare a educației de calitate, dincolo de programa îngustă oferită de sistemul de învățământ românesc. Programul Taberei a cuprins  jocuri de echipă, exerciţii de autocunoaştere şi de dobândire a încrederii în sine, ateliere de teambuilding, exerciţii de dezvoltare a personalității, exerciţii legate de arta și tehnica vorbirii, dar mai ales workshop-uri de arta actorului și improvizație. Scopul Taberei este să le ofere elevilor, care frecventează cursurile de teatru, noi intstrumente de explorare a propriilor resurse creative.

De mai mult de două decenii, Teatrul Independent Osonó organizează – cu ajutorul unui Program Național din Ungaria, destinat tinerilor talentaţi – programe pentru elevii claselor de teatru ale Liceului de Arte Plugor Sándor, care constau în proiecte educaționale, excursii de studiu, cursuri și tabere de creaţie. În ultimii cinci ani, Trupa Osonó a organizat treisprezece proiecte destinate sprijinirii tinerelor talente.

Sursa: comunicat Trupa Osonó

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.