CULTURA 3 octombrie 2012

Szőcs Botond din Sfântu Gheorghe primeşte bursa UNIMIR

de Covasna Media | 683 vizualizări

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România (UNIMIR) a premiat luni, la Palatul Cantacuzino-Enescu din Bucureşti, personalitățile culturale ale vieții publice românești în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Premiilor UNIMIR. În cadrul galei s-au decernat premii de excelență pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs și Stelian Olaru, soliștilor de operă și operetă Cornel Stavru și Constanţa Câmpeanu, pianistului Dan Grigore, flautistului Ioan Caţianis și interpretei de folclor Sofia Vicoveanca. De asemenea, artiștii Marius Budoiu, Radu Ion și Andrei Ioniță au fost premiaţi pentru actul artistic susţinut în stagiunea 2011-2012. Cu această ocazie, actorul Marin Moraru, academicienii Răzvan Theodorescu şi Nicolae Breban şi preşedintele UNART, Ion Antonescu, au fost distinşi cu titlul de Membru de Onoare UNIMIR.

Valoare simbolică de 200 de lei

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzicii, UNIMIR a lansat programul de Burse pentru tinerii muzicieni. Pe parcursul întregului an şcolar/universitar, 5 tineri selectaţi de către Consiliul Director al uniunii vor primi o bursă în bani, cu valoare simbolică de 200 de lei. Suma este asigurată din veniturile colectate de UNIMIR din cotizaţiile membrilor uniunii.

Primii 5 bursieri UNIMIR sunt violonista Mihaela Mitrofan (clasa a VI-a, Liceul George Enescu, prof. Olivia Papa), oboista Felicia Greciuc (anul I master – Universitatea Națională de Muzică, Conf. Univ. Dr. Florenel Ionoaia), pianistul Szőcs Botond (clasa a X-a, Liceul de Artă Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe, prof. Irma Rakoczi), flautista Oana Leonte (anul IV, UNMB, Lector Univ. Dr. Cătălin Opriţoiu) și soprana Tatiana Caisân (anul III, UNMB, Prof. Maria Slătinaru).

„Szőcs Botond a fost remarcat de către UNIMIR în cadrul concertelor organizate în stagiunile Seri Albastre şi în cadrul unor concursuri naţionale precum Gala Principesa Margareta. Mă bucur că un tânăr covăsnean primeşte această distincţie şi că se numără printre artiştii cu potenţial ai acestei ţări”, a declarat Emil Pantelimon, manager Seri Albastre.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.