CULTURA 1 martie 2019

Spectacole pentru copii la Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1319 vizualizări

În acest an îi așteptăm pe cei mari, pe cei mici, şi chiar cei mai mici, cu șase spectacole ale unui număr de cinci companii de teatru de păpuşi, cu un total de 16 reprezentaţii în Săptămâna Culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe, dintre care opt reprezentaţii sunt adresate şi publicului de limba română.

„De doi ani încercăm să aducem la Sfântu Gheorghe spectacolul Strada cu îngeri al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, secţia română, iar în acest an în sfârşit am reuşit acest lucru. E un spectacol nonverbal cu care au mare succes, participând la festivaluri în multe ţări şi oraşe”, a explicat directorul artistic al Teatrului de Păpuși Cimborák, Péter Orsolya.

Spectacolul „Strada cu îngeri” va putea fi văzut pe 25 aprilie de la orele 11:00 şi 13:00 în Sala Studio a Teatrului de Păpuşi Cimborák.

La cererea publicului revine la Sfântu Gheorghe Teatrul Vojtina din Debrecen, care a mai fost la Zilele oraşului în 2016, când s-a bucurat de un mare succes, motiv pentru care acum poate fi văzut sau revăzut de spectatori. Spectacolul „Boldog képek” („Imagini fericite”) prezintă povestea de viaţă din satul Fericire, unde oamenii trăiesc în armonie cu natura. Spectacolul urmăreşte viaţa unui cuplu de la naştere până la vârste mai mari, fiind un spectacol despre cursul firesc al vieţii, unde etapele principale sunt prezentate cu diferite tehnici ale teatrului de păpuşi.

Spectacolul „Boldog képek” („Imagini fericite”) poate fi văzut pe 1 mai de la ora 19:00 şi pe 2 mai de la orele 11:00 şi 18:00 la Sala Háromszék.

Un al treilea spectacol, dedicat de data aceasta celor foarte mici, este spectacolul „În palmele zânelor”, realizat de Teatrul de Păpuşi Cimborák din Sfântu Gheorghe pentru bebeluşi de la 9 luni la 3 ani, şi care a avut premiera anul trecut.

„A fost o premieră şi pentru noi, ca trupă, o experienţă unică, şi avem reacţii foarte bune, atât bebeluşii cât şi mamele îşi doresc să revadă acest spectacol. Avem spectatori care sunt „abonaţi” la acest spectacol pe care îl recomandăm şi publicului de limba română. Acest spectacol durează 25 de minute, pentru că atât ţine atenţia bebeluşilor, şi creează într-un spaţiu foarte intim o atmosferă ludică, unde se pune accent pe forme, culori, cântece şi mişcare”, spune directorul artistic al Teatrului de Păpuși Cimborák, Péter Orsolya.

Spectacolul „În palmele zânelor” poate fi văzut pe 29 aprilie de la ora 18:00 şi pe 30 aprilie de la orele 11:00 şi 18:00 în Sala Studio a Teatrului de Păpuşi Cimborák.

Celelalte spectacole pentru copii prezentate în Săptămâna Culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe sunt „A halhatatlanságra vágyó királyfi” al Teatrului Cimborák (27 aprilie ora 18:00, 28 aprilie ora 18:00 – Sala Studio a Teatrului de Păpuşi Cimborák), „A háromágú tölgyfa tündére” al Teatrului de Păpuşi Fabok Mancsi din Ungaria (26 aprilie orele 17:00 şi 19:00, 27 aprilie ora 11:00) şi spectacolul „Hős Miklós” al Teatrului MárkusZínház din Ungaria (25 aprilie orele 17:00 şi 19:30, 26 aprilie ora 11:00).

Biletele vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare, urmând să fie anunţată din timp util data exactă. Preţul biletelor este de 10 lei atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Mai multe detalii despre spectacole şi programele de la Zilele Sfântu Gheorghe sunt disponibile pe site-ul evenimentului AICI.

Video „Strada cu îngeri”: https://www.youtube.com/watch?v=ym46xYzn6l4

Video Teatrul Vojtina: https://www.youtube.com/watch?v=helZoNH0vgY

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.