CULTURA 16 mai 2018

Spectacole din Coreea de Sud la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 717 vizualizări

Jung In Lee & Lee In Soo prezintă două producții de dans contemporan la Sfântu Gheorghe joi, 24 mai de la ora 18, în Studioul de Dans Háromszék.

Cei doi artişti sunt intrepreți, coregrafi reprezantanți al dansului contemporan din Coreea de Sud. Producțiile Skins și A First meet se realizează în organizarea Fundației Pro Progressione, Casa de Cultură Kónya Ádám și Studio M.

Jung In Lee - Skins

Jung In Lee este interpret, coregraf independent din Coreea de Sud. Artista colaborează în prezent cu diferite companii din Europa și participă în ateliere și workshopuri experimentale de dans din Germania, Franța, Austria, Ungaria și Bulgaria. Producțiile ei explorează limitele fizicalității între realitate și fantezie, de asemenea experimentează încontinuu cu diferite impulsuri conștiente și subconștiente ale corpului uman.

Producția solo Skins, ce va fi prezentată la Sfântu Gheorghe face parte dintr-un turneu euopean care include locațiile Plovdiv din Bulgaria (Festivalul Internațional de Dans și Teatru Black Box), Edinburgh din Scoția (Festivalul Hidden Door) și Strasbourg din Franța (Festivalul INACT).

Skins se bazează pe experiențele personale ale artistei și prezintă varietatea impulsurilor corporale cotidiene prin intermediul dansului.

Lee In Soo - A First Meet

Artistul este conducătorul unuia dinre cele mai reprezentative companii de dans contemporan din Coreea de Sud, trupa EDx2. Din 2010 predă la Universitatea de Artă din Coreea de Sud.

A First Meet este o coregrafie bazată pe improvizație care explorează limitele concepției de „self” printr-un limbaj coregrafic experimental. «Viața mea începe în momentul în care mă descopăr și accept „Eul” așa cum este el - așa cum sunt eu».

Artistul experimentează prin actul de a se distanța de spațiul de joc, de spectatori, de sine însuși. Coregrafia a primit premiul Spark în cadrul Festivalului Internațional de Coregrafie din Seul în 2017.

Bilete se găsesc la Casa de bilete din Sfântu Gheorghe (tel. 0267-312104) sau pe pagina biletmaster.ro. Biletul întreg este 15 lei, iar biletul cu preț redus (pentru studenți, pensionari) 7 lei.

Realizarea producțiilor este susținută de către Korea Arts Management Service și Center Stage Korea.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.