CULTURA 11 decembrie 2018

Solista Mălina Boricean, din nou cea mai bună într-un concurs național

de Iulia Drăghici - Taraș | 1430 vizualizări

Tânăra a luat premiul 1 la Concursul „Dimitrie Cuclin” din Galați

Interpretă de muzică populară originară din Sita Buzăului, actuală elevă a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, Mălina Boricean a obținut un nou premiu important într-un concurs național. Este vorba despre un binemeritat premiu 1 și titlul de finalist la Concursul Național de Interpretare „Dimitrie Cuclin” din Galați, ajuns la ediția a XVIII – a, în 7  – 8  decembrie a.c..

La acest concurs am participat alături de doamna profesoară Ramona Ana Urjan de la C.N.A „Dinu Lipatti”. Concursul a avut loc la Galați, la liceul cu același nume ca festivalul, al marelui compozitor, muzician și filozof Dimitrie Culin. Bineînțeles sunt foarte fericită pentru că am obținut acest premiu și nu am niciun secret, cred că toate vin de la sine. În mare parte depinde și de starea mea în timpul concursului, de ceea ce transmit în momentul respectiv, nu întotdeauna dispoziția sau vocea mea sunt în regulă. Am avut un weekend încărcat, cu evenimente, de la concurs am plecat la București, apoi m-am întors la Brașov, unde am participat la festivalul de colinde „Leru-i Ler”, alături de colegii mei și de domnul profesor George Muraru. De câte ori o să am posibilitatea și voi putea participa, voi veni cu drag. Pentru mine este important și faptul că am obținut titlul de finalist, iar toate premiile pe care le- am obținut demonstrează faptul că încerc să pun în aplicare tot ceea ce m-au învățat și mă îndrumă dascălii mei. Toate premiile sunt importante pentru că, punând totul cap la cap, implică foarte multe începând de la distanță, emoții, timp în care lipsesc de la cursuri, dar și financiar. Mă bucur nespus de mult că am reușit să mai adaug încă un premiu în palmaresul meu”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, îndrăgita interpretă de muzică populară, Mălina Boricean.

Interpreta de muzică populară în vârstă de doar 14 ani a mai câștigat și în noiembrie un alt premiu 1 la categoria 14 – 15 ani în cadrul concursului Brașov Art Talent. De asemenea, anul acesta în iulie, tânăra și-a adjudecat și trofeul Festivalului Internațional „Suflet Românesc”, derulat în localitatea brașoveană Prejmer. Tot în 2018, în mai, Mălina Boricean a câștigat și trofeul Festivalului-concurs Național de Muzică pentru Copii și Tineri, „Brașov Live Fest”, la Secțiunea de muzică populară.

Artista, absolventă a Școlii Generale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului, este și absolventa Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov. Până acum, palmaresul tinerei soliste numără peste 40 de premii I, II și III la diverse festivaluri naționale și internaționale de muzică populară și mai bine de șapte trofee obținute în cadrul concursurilor de profil.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.