CULTURA 22 ianuarie 2019

Sita Buzăului se alătură colectei de cărți pentru Biblioteca TAM

de Iulia Drăghici - Taraș | 908 vizualizări

Ideea Bibliotecii mobile a Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe adună în jurul  său adepți din toată țara. Localitățile din județul Covasna nu au rămas nici ele indiferente la inițiativa TAM, astfel că au început mobilizarea. După Întorsura Buzăului, prin Centrul de Tineret, și Sita Buzăului, cu Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, a anunțat demararea unei campanii de colectare de cărți, care să ajungă până la finele lunii pe rafturile microbuzului de lângă Teatru.

Mi-a plăcut foarte mult inițiativa Teatrului de a realiza acea bibliotecă mobilă. Știu cât de greu este să găsești în Sfântu Gheorghe cărți în limba română. Știu cât de mult înseamnă lectura unei cărți în dezvoltarea creativității copiilor noștri. Era necesar un asemenea proiect. 12 cărți noi de la Clubul de lectură Arthur le voi dona eu. Sunt sigură că fiecare copil din școala noastră va fi deschis și va aduce câte o carte pentru biblioteca mobilă. Până în 27 ianuarie cărțile vor ajunge la teatru”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, unul dintre coordonatorii campaniei din Sita Buzăului, profesoara Școlii „Nicolae Russu”, Otilia Buzea.

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a lansat, de Ziua Culturii Naționale, un nou proiect inedit – „Biblioteca TAM”. Amenajat într-un microbuz scos din uz, noul spațiu dedicat culturii va avea doar cărți în limba română, provenite din donații. În schimbul cărților donate, teatrul va oferi bilete la spectacole și chiar abonamente. De asemenea, biblioteca, ce va fi populată cu cărți noi și interesante, va fi complet gratuită, astfel că cei care vor să citească o vor putea face fără menajamente.

Microbuzul a fost în proprietatea teatrului românesc din Sfântu Gheorghe, însă pentru că era vechi, stricat și nu mai putea fi folosit, a fost propus spre casare. Însă „bătrâna” mașină nu își va găsi sfârșitul într-o grămadă de fiare, ci va deveni astfel casă pentru însetații de lectură, care se vor putea relaxa, îndeosebi când vremea o va permite, înăuntrul sau în afara lui, în apropierea Teatrului și Cinematografului din Sfântu Gheorghe. Organizatorii își propun ca în interiorul microbuzului să amenajeze rafturi, unde vor fi așezate cărțile colectate, iar pe jos să pună covorașe, pentru cei care vor să se relaxeze lecturând la fața locului.

Ideea înființării bibliotecii TAM, lansată în online de managerul TAM, Anna – Maria Popa, vine ca răspuns la nevoia comunității românești din Sfântu Gheorghe de a avea acces mai simplu și direct la cele mai noi volume.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.