CULTURA 4 martie 2020

Show inedit de talente, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2739 vizualizări

Aproape 20 de persoane cu dizabilități vor concura pentru o excursie de zece zile în Olanda și o înregistrare profesională într-un studio

La preselecțiile din Cluj-Napoca și Sfântu Gheorghe, au fost alese 18 cele mai talentate persoane cu dizabilități din mai multe județe ale țării. Acestea vor concura în cadrul ediției cu numărul doi a concursului unic de talente muzicale, organizat de Fundația „United by Music” România, sâmbătă, 7 martie. Evenimentul va avea loc în sala de spectacole a Colegiului Székely Mikó, de la ora 15:00. Sunt invitați la finală toți cei care vor să încurajeze participanții și să le aplaude prestația, dar și curajul de a cânta în fața publicului, pe o scenă mare. 

La preselecțiile care au avut loc luna trecută la Cluj-Napoca și Sfântu Gheorghe s-au prezentat în total 24 de persoane cu dizabilități, dornice să își demonstreze aptitudinile muzicale.

Așadar, cei care au îndrăznit să își arate talentul și celor din jur au trecut deja de etapa de audiții de la Cluj care a avut loc pe 14 februarie. Dintre cei zece tineri din județele Cluj, Sibiu, Mureș și Sălaj care s-au prezentat, opt au trecut mai departe și s-au calificat pentru finala de la Sfântu Gheorghe.  

La cea de-a doua preselecție care a avut loc la Sfântu Gheorghe, pe 29 februarie, la Casa Írisz, au venit 14 concurenți din județele Covasna, Harghita și Brașov, iar zece din aceștia au reușit să treacă mai departe. 

Astfel, pe 7 martie, în sala de spectacole a Colegiului Székely Mikó, cei 18 finaliști vor intra cu adevărat în febra concursului. Premiul mare este o excursie de zece zile în Olanda și o înregistrare profesională la studioul Popas Production. 

„Pot să vă spun că noi încercăm să organizăm o finală cât se poate de spectaculoasă și sunt convins că cei care vor veni vor avea parte de o experiență de neuitat”, a ne-a spus înainte de preselecțiile de la Sfântu Gheorghe, vicepreședintele fundației „United by Music”, Péter Makkai.

Finala va începe la ora 15:00, iar de la 17:30, finalista de anul trecut, Nyikó Anetta, va susține un moment artistic de slam poetry – o formă de literatură orală provenită din Statele Unite prin care poetul își recită textele în fața publicului. Prin aceste versuri, tânăra își va împărți propriile trăiri, sentimente, deziluzii și va oferi astfel o părticică mică din ființa și personalitatea sa. Tema în jurul căreia se învârt toate poeziile tinerei sunt integrarea și viața celor cu dizabilități. 

Totodată, publicul va putea asista și la concertul Music Mania, trupă a Fundației United by Music România, formată din zece finaliști ai concursului de anul trecut. Conform programului, la ora 18:30 va fi anunțat câștigătorul concursului. 

Fundația Creștină Diakónia și Casa Íris din Sfântu Gheorghe sunt partenerii evenimentului, iar sunetul și luminile vor fi asigurate gratuit de Sound Studio. 

Anul trecut un număr de 37 de persoane cu dizabilități din trei județe s-au prezentat la preselecții, dintre care 19 au fost selectate pentru a participa la finală. Patru persoane care s-au clasificat pe primele locuri, au mers într-o excursie în Olanda. Vocaliștii au concertat în fața a sute de persoane și au avut parte de educație muzicală de la cei mai buni mentori.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.