CULTURA 21 iunie 2019

Sfârșit de stagiune la Teatrul Tamási Áron

de Covasna Media | 826 vizualizări

Teatrul Tamási Áron încheie stagiunea 2018/2019 la Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvárda, unde vineri, 28 iunie, va susţine o reprezentaţie cu spectacolul Sam sau introducere în viața familială,  în regia lui Bocsárdi László. Este vorba de piesa tinerei autoare poloneze  Maria Wojtyszko,  care a ajuns, în martie 2019,  în premieră naţională pe scena Teatrului Maghiar din Sfântu Gheorghe.

Prin montarea acestei piese, regizorul László Bocsárdi îşi continuă programul, început anul trecut cu spectacolul multimedia Alice, de a pătrunde în lumea tinerilor de azi şi de a explora confuzia existenţială a adolescenţilor din acest început de secol21,  rebeliunile, pasiunile, revelaţiile, dar şi spaimele şi  traumele lor.

Sam sau Introducere în viaţa de familie este o coproducţie între Teatrul Tamási Áron şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, iar mizele sale tematice şi estetice îl transformă într-o ofertă artistică specială. În viziunea poetică a lui László Bocsárdi, spectacolul reface rătăcirile adolescentului Sam, prin 27 scene-tablouri, fiecare derulându-se ca o poveste plină de substanţă despre singurătate. Cele 27 de tablouri refac un univers în care se pot recunoaşte adolescenţii de azi, dar şi părinţii responsabili de rătăcirile şi crizele propriilor copii.  

În rolul lui Sam, spectatorii îl vor redescoperi pe Erdei Gábor, care tocmai a obţinut Premiul POSZT pentru cel mai bun actor în rol secundar, de fapt un premiu pentru dubla sa performanţă în rolurile Császár Pál – vânzător la Pull&Bear, dependent de droguri, şi Rotics Kasszandra, proprietara bordelului, din spectacolul Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru, în regia lui Radu Afrim.

(Comunicat Teatrul Tamási Áron; Foto: Barabás Zsolt)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.