CULTURA 6 martie 2019

Sculpturi cu drone și teatru de improvizație de Zilele Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1022 vizualizări

Biletele pentru spectacolele din cadrul Săptămânii Culturale vor fi puse în vânzare începând cu 7 martie

Zilele Sfântu Gheorghe vor debuta ca și în anii precedenți cu Săptămâna Culturală care va avea loc în perioada 24 aprilie – 2 mai. Evenimentele se vor desfășura în 12 locații, iar prețurile la bilete variază între 20 și 40 de lei. Studenții și pensionarii vor putea cumpăra bilete la jumătate de preț în procent de 20% din locurile puse la dispoziție.

Săptămâna culturală din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe aduce anul acesta o gamă largă de evenimente. Concert de deschidere, expoziții, seară muzicală, spectacol de dans și numeroase piese de teatru vor avea loc în cele nouă zile cuprinse în Săptămâna Culturală.

Concertul de deschidere va avea loc pe 24 aprilie, de la ora 19:00, în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” și va fi susținut de solista de muzică tradițională Sebestyén Márta și organistul Szabolcs Szamosi din Ungaria.

Acestor doi artiști li se va alătura Corul de copii Campanella al Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, format din aproape 40 de membri, elevi ai claselor V-XI.

Spațiul de Artă Contemporană MAGMA va găzdui expoziția artistei Előd Ágnes care își va prezenta materiale foto și video despre sculpturile inedite cu drone. Deschiderea expoziției este programată pentru 25 aprilie, începând cu ora 17:00.

Actorii Teatrului „Fani Tardini” din Galați vor fi prezenți și ei la Sfântu Gheorghe în Săptămâna Culturală.  Pe 25 aprilie, de la 19:00 ei vor pune în scenă piesa „Monstrul nisipurilor”, regizată de Andi Gherghe. Spectacolul va avea loc la Teatrul „Andrei Mureșanu” din reședința de județ.

Pe aceeași scenă a  Teatrului „Andrei Mureșanu”, pe 30 aprilie, de la 19:00, va avea loc un spectacol care nu va avea nici un text scris dinainte. La „ComedyPunctShow” publicul va dicta scenariul, iar actorii vor improviza pe loc dedicații muzicale, poezii ad-hoc sau scenete. Protagoniștii jocurilor teatrale vor putea fi chiar spectatorii.

Alți invitați ai Săptămânii Culturale sunt actorii Teatrul Maghiar de Stat din Cluj care vor juca piesa „Ilegitim”, regizată de Adrian Sitaru. Piesa va fi subtitrată atât în limba română, cât și în limba engleză și va fi pusă în scenă pe 25 aprilie, de la 15:00 și de la 21:00, la Studioul de dans Háromszék.

Tot în Studioul de dans Háromszék, pe 26 aprilie, de la 19:00, echipa de dansatori „Rhythm and Shoes Dance Club” din Debrecen vor veni în fața publicului cu o producție de dansuri step americane și irlandeze.

Pe 30 aprilie, de la 20:00,  actriță maghiară Dorottya Udvaros îşi va prezenta noul album de muzică intitulat „Majdnem valaki” („Aproape cineva”), în sala mare a teatrului „Tamási Áron”. Actrița va fi acompaniată de o formație condusă de Róbert Hrutka.

Iubitorii clasicului vor avea ocazia să vizioneze spectacolul „Trei surori”, de Anton Pavlovici Cehov, care va fi pus în scenă de actorii Teatrului Figura din Gheorgheni. Evenimentul va avea loc pe 1 mai, de la 19:00 la teatrului „Tamási Áron”.

Săptămâna Culturală se va încheia cu spectacolul „Depravare” a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Piesa de teatru semnată de scriitorul din Târgu Mureș, Bartis Attila, va avea loc în sala Karma, pe 2 mai, de la 18:00.

Organizatorii vor pune în vânzare biletele pentru spectacolele din cadrul Săptămânii Culturale începând cu  7 martie, iar studenții și pensionarii vor putea cumpăra bilete la jumătate de preț în procent de 20% din locurile puse la dispoziție. Mai multe detalii despre programul din săptămâna culturală vor fi făcute publice în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.