CULTURA 6 iunie 2018

Schimb de experiență culturală româno-basarabeană la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1008 vizualizări

Festivalul „Cântec, joc și voie bună” are loc duminică, la Casa orășenească de Cultură

Casa orășenească de Cultură din Întorsura Buzăului este duminică, 10 iunie, gazda Festivalului Folcloric „Cântec, joc și voie bună”. La eveniment vor participa invitatul special – Ansamblul „Vatra” din Chișinău, Republica Moldova, dar și formațiile locale – Ansamblul Cununa Carpaților și Taraful de copii al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului. Evenimentul, inclus în suita acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri, începe la 12:30. Intrarea este liberă.

„Avem un spectacol în cadrul programului dedicat Anului Centenarului. Avem invitată o formație din Chișinău, Republica Moldova. Este, de fapt, un schimb cultural de experiență între Ansamblul „Cununa Carpaților” și Ansamblul „Vatra”. Invit pe această cale pe toată lumea care iubește folclorul autentic. O să fie un spectacol de suflet, pentru că vin la noi frații de peste Prut, cu care noi colaborăm”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, Costică Oltean.

Potrivit acestuia, toate acțiunile organizate în 2018 de Casa de Cultură, ca de exemplul Balul Portului Popular sau Festivalul Ouălor Roșii, s-au organizat sub egida Anului Centenarului. Mai mult, acțiunile nu se încheie aici, ci vor continua în perioada următoare atât cu activități locale, cât și cu excursii la Cernăuți sau Alba Iulia, în vederea celebrării acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Festivalul este organizat de Casa de Cultură din Întorsura Buzăului și Centrul Cultural al județului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.