CULTURA 6 octombrie 2010

Săptămâna iertării pentru cititorii întârziaţi

de Covasna Media | 505 vizualizări
Biblioteca Judeţeană are de recuperat peste 400 de cărţi La Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe se desfășoară, zilele acestea, “Săptămâna Îngăduinţei”, o acțiune anuală prin care se urmăreşte recuperarea cărţilor de la cititorii întârziaţi. Astfel, Biblioteca doreşte să-şi recupereze cele aproximativ 100 de cărţi care lipsesc din cadrul secţiei “Împrumuturi pentru copii”, precum şi cele 300 de volume aparținând secţiei “Împrumuturi pentru adulţi”. Reprezentanții Bibliotecii

Biblioteca Judeţeană are de recuperat peste 400 de cărţi

La Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe se desfășoară, zilele acestea, “Săptămâna Îngăduinţei”, o acțiune anuală prin care se urmăreşte recuperarea cărţilor de la cititorii întârziaţi. Astfel, Biblioteca doreşte să-şi recupereze cele aproximativ 100 de cărţi care lipsesc din cadrul secţiei “Împrumuturi pentru copii”, precum şi cele 300 de volume aparținând secţiei “Împrumuturi pentru adulţi”.

Reprezentanții Bibliotecii spun că întârzierile la returnările cărților diferă de la un cititor la altul, existând cititori care întârzie două-trei zile sau o lună, precum şi adevăraţi “uituci”, care înapoiază cărțile la un an de la împrumut. În ”Săptămâna Îngăduinței”, cititorii au șansa de a returna cărțile fără a plăti amenzile aferente întârzierilor; pentru a-i scuti de ”rușine” pe cei care au amenzi mari și cărți demult împrumutate, la Bibliotecă au fost amplasate cutii, astfel încât oamenii să poată lăsa acolo cărțile.

Din cauza reducerilor de cheltuieli prezente peste tot în sectorul bugetar, Biblioteca Județeană a trebuit să renunțe la rândul său la o parte din angajați, ceea ce a dus la reorganizarea oamenilor și a programului, astfel încât aceasta va funcționa de marți până sâmbătă, angajații rămași având liber în zilele de duminică și luni.

Radu Vasilache

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.