CULTURA 16 noiembrie 2016

Săptămâna Designului revine la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 697 vizualizări

Pe tot parcursul săptămânii viitoare, respectiv în perioada 21–27 noiembrie, la Sfântu Gheorghe vor avea loc evenimente dedicate designului, reunite sub egida celei de-a doua ediţii Design Week. Potrivit organizatorilor, circa 30 de designeri din ţara noastră vor lua parte la activităţile derulate în reşedinţa judeţului Covasna. Tema ediţiei se referă la „joc şi comunicare” din perspectiva designerilor români.

„La această ediţie sunt doar designeri şi studenţi la design din ţară. O să fie lume bună. Anul acesta am vrut să vedem care este puterea noastră, a designerilor din România. Nu avem invitaţi din străinătate, tocmai din această cauză. În această ediţie ne dorim să vedem ce putere are şi ce poate să arate designul de aici din Transilvania. Despre asta o să fie şi discuţiile şi workshopurile”, ne-a declarat președintele Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – Filiala Sfântu Gheorghe, designerul Damokos Csaba.

În calendarul activităţilor din Săptămâna Designului se regăsesc expoziţii, forumuri şi programe profesionale menite să atragă atenţia asupra rolului designului ludic, creativ şi inovativ, respectiv asupra faptului că în zilele noastre acest tip de proiectare are un rol deosebit în comunicarea produselor către consumator şi în poziţionarea acestora pe piaţă, arată site-ul oficial www.designweek.ro.

„O să avem două discuţii interesante, despre comunicare şi joc, dar şi despre designul din Transilvania. La această a doua discuţie vor lua parte designeri din prima generaţie, care au terminat studiile în anii ’70, actualmente pensionari, foşti creatori în anii ’70–’80. O să fie interesant!”, a mai dezvăluit preşedintele UAP Sfântu Gheorghe, care ne-a îndemnat să luăm parte la toate evenimentele din cadrul Design Week, printre care şi Fashion Days, unde creatorii de modă îşi vor prezenta colecţiile, sau Târgul de Design, de unde putem să achiziţionăm obiecte unicat. „Oamenii trebuie să vină să vadă produsele, poate îşi găsesc ceva cadouri pentru Crăciun”, a mai spus Damokos Csaba.

Anul trecut a avut loc prima ediţie Design Week, iar tema aleasă de organizatori a fost „tradiţie şi inovaţie”. „Seria de evenimente de anul trecut a fost lansată cu scopul de a da ocazie de întâlnire pentru reprezentanții locali ai breslei și actorii pieţei, respectiv de a oferi tinerilor designeri talentaţi din Transilvania oportunităţi de a se prezenta. Prin tema aleasă, tradiţie şi inovaţie, ne-am propus să subliniem faptul că suntem în căutarea unor posibilităţi de conectare între tradiţiile locale de artizanat şi cele din industria textilă, respectiv design-ul contemporan, deoarece considerăm această conexiune un factor important al industriei creative din Ţinutul Secuiesc”, informează site-ul evenimentului.

Design Week este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Sfântu Gheorghe şi Asociația Focus Rectus, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Institutul Balassi din Bucureşti, dar şi alte instituţii din municipiu.

Informaţii suplimentare despre evenimentele din cadrul Design Week de la Sfântu Gheorghe sunt disponibile pe site-ul www.designweek.ro sau pe pagina de Facebook Design Week Sepsiszentgyörgy – Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.