CULTURA 6 septembrie 2019

Sala de lectură a Bibliotecii Județene, închisă până în decembrie

de Daniela Luca | 1437 vizualizări

Secția de împrumut va funcționa conform programului normal

Începând de marți, 10 septembrie, sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe va fi închisă timp de trei luni pentru inventarierea colecției. Secția de împrumut însă va funcționa începând cu aceeași dată conform programului normal. 

Reprezentanții instituției au precizat că cititorii care au împrumutat cărți de la sala de lectură le pot restitui la secția de împrumut pentru adulți, unde pot fi răsfoite și diferite cotidiene locale. 

După ce va fi efectuată inventarierea colecției, sala de lectură se va redeschide pe 9 decembrie. 

De asemenea, dacă în perioada verii biblioteca a funcționat conform unui program mai scurt, începând de marți, 10 septembrie, cititorii pot împrumuta cărți conform programului obișnuit. 

Astfel, secțiile de împrumut pentru adulți și pentru copii vor fi deschise marți între orele 8:00 și 19:00, miercuri, joi și vineri între 9:00 și 19:00, iar sâmbătă între orele 9:00 și 13:00.

„Filiala din strada Sporturilor își așteaptă cititorii conform următorului program: marți și joi între ora 12:00 și 19:00, miercuri și vineri de la ora 9:00 până la ora 15:00, iar în prima și a treia sâmbătă a lunii între ora 9:00 și 13:00”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene. 

Pe site-ul bibliotecii,  www.kmkt.ro,  se poate accesa un catalog online. Astfel, printr-un simplu search se pot accesa ușor informații despre o carte dorită. De asemenea, pe site se poate vedea cartea săptămânii sau cărți recomandate, fiecare cu câte o scurtă descriere.

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai frecventate instituții culturale pe plan local. Anual, bibliotecarii efectuează peste 60 de mii de tranzacții de împrumut. Biblioteca are un fond livresc impresionant de peste 236.000 de cărți, iar cei mai mulți cititori se înregistrează în perioada verii. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.