CULTURA 24 iunie 2022

romeo@julia.com – noul spectacol M Studio în coregrafia lui Fren_Ák

de Covasna Media | 856 vizualizări

M Studio deschide Festivalul Internațional de Teatru Mișcare FLOW4 pe 27 iunie, de la ora 19 cu cel mai nou spectacol al trupei, romeo@julia.com. Conceptul și coregrafia spectacolului sunt semnate de Fren_Ák, care colaborează pentru a treia oară cu trupa M Studio. 

Ediția din acest an a Festivalului FLOW va avea o deschidere similară cu cea din 2017, în cazul căreia premiera producției To_R/Pomană, prima colaborare a lui Fren_Ák cu trupa, a deschis evenimentul. Anul acesta trupa M Studio se pregătește pentru festival cu producția romeo@julia.com, în care artistul Fren_Ák abordează dintr-o nouă perspectivă piesa clasică shakespeariană. 

Conceptul lui Fren_Ák dorește să pătrundă în straturile profunde ale poveștii, astfel accentul se pune mai degrabă pe lupta interioară ale personajelor decât pe conflictele sociale ale dramei. Coregraful este preocupat de tragedia care se desfășoară în plan interior, emoțional, pe măsură ce cei doi tineri cad în ghearele propriilor iluzii. Regizorul se concentrează asupra tensiunilor de sub suprafață, arătând conflictul dintre doi oameni prinși în dorințele și iluziile lor, distorsionate de societatea de consum. Omul devine o marionetă înstrăinată de mediul său, de comunitatea sa, de partenerul său și, în cele din urmă, de ea însăși.

Tot în concepția lui Fren_Ák s-a născut în 2018 și spectacolul W_all, în coproducția M Studio, Compania Frenák Pál și Trafó House of Contemporary Arts care și-a avut premieră dublă, una la Budapesta, iar cealaltă la Sfântu Gheorghe. Compania Fren_Ák este de asemenea o trupă recurentă în Sfântu Gheorghe, de-a lungul anilor au prezentat publicului local spectacole precum InTime, Birdie, LUTTE și FaUn, fiecare având un mare succes, iar în noiembrie 2021 s-a realizat proiecția online a spectacolului CAGE.

romeo@julia.com este dansat de Judith Balázs, Zoltán Deák și Attila Nagy Veres, concept și coregrafie de Fren_Ák, asistent de creație Eoin Mac Donncha, concept muzical de Gábor Halász, scenografie de Victoria Frenák, realizare decor de György Zoltai, marionete și măști de Gyula Majoros. Producția este susținută de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Bethlen Gábor. 

Premiera va avea loc pe 27 iunie la Studioul de Dans Háromszék, de la ora 19. Biletele pentru spectacol sunt disponibile la prețul obișnuit pe pagina www.biletmaster.ro și la Biroul de Organizare.

(Comunicat M Studio)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.