CULTURA 6 martie 2023

Rimini Protokoll din Germania se întoarce la Sfîntu Gheorghe cu misiunea de a cuceri şi Reflex5

de Covasna Media | 429 vizualizări

Rimini Protokoll – una dintre cele mai aplaudate şi căutate companii de teatru experimental din întreaga lume – se întoarce la Sfîntu Gheorghe cu misiunea de a cuceri spectatorii Reflex5, aşa cum s-a întîmplat şi în 2012, la Reflex2, cînd spectacolul Radio Muezzin a sedus publicul cu povestea adevărată a unor oameni reali, din oraşul muezinilor, Cairo. Aşadar, Rimini Protokoll se întoarce în oraşul nostru cu aceeaşi misiune, de a clătina tot ce ştiu spectatorii despre teatru şi protagoniştii săi şi de a ne oferi teme de reflecţie pe marginea unor realităţi angoasante, pe care Reflex5 şi-a propus să le exploreze.

De data aceasta, Rimini Protokoll provoacă spectatorii Reflex5 să păşească în Valea stranie / misterioasă / Uncanny Valley, unde se pot confrunta cu una dintre metomorfozele omului de astăzi şi cu presantele sale întrebări: în ce ne transformă dependenţa de dispozitivele tehnice şi cu cine începem să semănăm din cauza programării robotice a vieţii şi a comportamentului nostru?

Nu rataţi ocazia de a pătrunde în Valea stranie a regizorului Stefan Kaegi, aveţi şansa unei călătorii în viitor, un viitor care bate la uşă! De luni, 6 martie, vă puteţi procura biletele de intrare în Valea stranie, pe care Rimini Protokoll din Germania o reconstruieşte special pentru spectatorii Reflex5!

Despre toate ofertele artistice din programul primei etape, de primăvară, a Festivalului Reflex5 şi despre cum vă puteţi procura biletele, puteţi afla intrînd pe site-ul acestui proiect al Teatrului Tamási Áron : http://www.reflexfest.ro/ro/.

Nina Ţînţar

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.