CULTURA 7 mai 2018

REFLEX4 - Programul zilei de luni, 7 mai

de Covasna Media | 645 vizualizări
Sursa foto - Facebook @reflexfest
Sursa foto - Facebook @reflexfest

7 MAI, LUNI

15:00

Dialog cu Pászt Patrícia – istoric de artă dramatică, și Iulia Popovici - critic de teatru

*

16.00 - Proiecție film

SZYMON BOGACZ:

UZINA EXPERIMENTALĂ SOLIDARITATEA

Piesa este o încercare de a clătina legenda Sindicatului Solidaritatea. Istoria acestei mişcări este prezentată din perspectiva unei tinere femei, Grażyna, care, după încheierea studiilor universitare, petrece vara anului 1980 pe plajă, înainte de a începe să lucreze într-o uzină din Silezia de Jos, unde se alătură sindicatului nou format. Grażyna nu apare niciodată în piesă, care e un colaj de amintiri și comentarii ale rudelor, prietenilor și colegilor de muncă. Filmul devine, astfel, portretul unei tinere femei, cinstite și idealiste, care observă de aproape activiști de nivel jos și mediu și trebuie să-și confrunte idealismul, cu viaţa, departe de a fi perfectă, a organizației.

Regizor: Adam SAJNUK

Durata: 89 minute

Locație: Cinema Arta

La film intrarea este liberă.

*

18.00

SONGS OF LEAR

Teatrul Song of the Goat, Wrocław / Polonia

Song of the Goat Theatre din Wrocław este considerat unul dintre cele mai inovatoare ateliere teatrale ale scenei europene. Atelierul  experimentează noi tehnici dramatice şi noi forme de expresie teatrală, prin căutarea armoniei dintre textul dramatic, mişcare şi muzică. Songs of Lear este un eveniment dramatic cu o structură neliniară în care, în locul expunerii simpliste a istoriei regelui Lear, autorii spectacolului dezvăluie tensiunile din subteranele tragediei. Energia dramatică este generată de îngemănarea dintre muzică, vigurosul limbaj gestual şi   textul poetic. În această reprezentaţie cu o structură asociativă şi cu o dramaturgie senzuală nu este nevoie de personaje, roluri sau situaţii teatrale în sens clasic: actorii sunt pe cont propriu şi îşi asumă destinul personajelor.

Regizor: Grzegorz Bral

Locație: Studioul de Dans Háromszék

Durata spectacolului: 1 oră

Întâlnire cu publicul: aproximativ de la ora 21.00

Spectacol în limba engleză, latină și copta cu traducere în limbile maghiară și română

*

19.00

ALICE

Teatrul Tamási Áron, Sfântu Gheorghe / România

Regizorul şi directorul de teatru Bocsárdi László este unul dintre cei mai importanţi creatori de teatru din România şi din Ungaria. Este vorba de un artist pentru care teatrul  este una dintre cele mai profunde forme de cunoaştere şi de comunicare, cu alţii şi cu sine. Datorită poziţiei sale speciale, la întâlnirea dintre două culturi teatrale, Teatrul Tamási Áron a reuşit, sub direcţia lui Bocsárdi László,  performanţa de a îmbina elemente stilistice din teatrul românesc, dominat de simboluri şi metafore vizuale, cu viziunea mai realistă şi raţională a culturii teatrale maghiare. Alice este un spectacol-concert, de natură experimentală, construit la graniţa dintre mai multe forme de expresie artistică, unde spectatorii devin martori la călătoriile interioare ale eroinei şi la inerentele spaime ale adolescenţilor, pe anevoiosul drum al cunoaşterii de sine şi al înţelegerii lumii în care trăiesc şi îşi caută sensul propriei vieţi.

Regizor: Bocsárdi László

Locație: Sala Mare - Teatrul Tamási Áron

Durata spectacolului: 1 oră și 45 de minute

Întâlnire cu publicul: aproximativ de la ora 21.30

Spectacol în limba maghiară, cu traducere în limbile engleză și română

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.