CULTURA 17 septembrie 2021

Recoltă Culturală la Centrul de Artă din Transilvania

de Covasna Media | 920 vizualizări

17–19 septembrie 2021

În acest weekend, instituțiile culturale din Sfântu Gheorghe organizează împreună un eveniment cultural cu mai multe programe interesante, cu ocazia Târgului de Toamnă. Centrul de Artă din Transilvania (str. Oltului nr. 2) contribuie cu următoarele programe la organizarea acestui eveniment:

// Vineri, 17 septembrie 2021, începând de la ora 18 va avea loc vernisajul expoziției INSTINCT – Salonul de Arte Plastice din Transilvania, ediția I. În cadrul expoziției, 35 de artiști tineri (cu vârsta sub 50 de ani) transilvăneni își vor expune operele recente, tablouri, lucrări de sculptură și grafică, opere intermedia. 

Curatorul expoziției: sculptorul Péter Madaras. 

Expoziția va fi vernisată de Beáta Bordás și Zoltán Hosszú. 

În cooperare cu: perkucigo by Zsolt Fekete.

// Sâmbătă, 18 septembrie 2021, de la ora 12 în cadrul discuției intitulate „Povești aduse la viață”, artistul grafician István Csillag ne inițiază în misterele ilustrației de basme, povestind lui Anna Száraz (Centrul de Artă din Transilvania) despre cărțile și basmele ilustrate de el și despre cariera sa. Discuția în limba maghiară va avea loc în Librăria Gutenberg.

// Sâmbătă, 18 septembrie 2021, între orele 15:30–17:00 „Artiști și ateliere”: Beáta Bordás, coordonatoarea Centrului de Artă din Transilvania conduce o plimbare ghidată la atelierele unor artiști din Sfântu Gheorghe. Cei interesați vor vizita mai multe ateliere din oraș, având posibilitatea de a face cunoștință cu unii artiști locali. Datorită spațiilor restrânse, la acest program în limba maghiară se pot înscrie maxim 10 persoane, cei interesați sunt rugați să completeze formularul: https://docs.google.com/forms/d/1QRxbqDv4fIqWZnEGbSIJ_fvV-5b9mpsxzkDzuhY8QNs/edit. Punct de întâlnire: sediul Centrului de Artă din Transilvania (str. Oltului 2.)

// Duminică, 19 septembrie 2021, între orele 12:30–13:00 angajații Centrului de Artă din Transilvania vor citi basme în piața amenajată în fața Prefecturii, în cadrul evenimentului Marele recital de basme. 

Participanții evenimentelor trebuie să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului!

(Sursa: Centrul de Artă din Transilvania)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.