CULTURA 28 noiembrie 2018

Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 1925 vizualizări

Asociația Suflet Românesc are onoarea și plăcerea să vă invite la manifestările dedicate Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri în Municipiul Târgu Secuiesc.

Vă invităm să fiți alături de noi în cadrul acestui eveniment unic în județul Covasna.

După succesul avut în edițiile anterioare, ne propunem să continuăm legenda în orașul  breslelor, pregătind momente de neuitat atât micii comunități românești cât și celor care doresc să participe.

Evenimentul debutează în fața Bisericii Pogorârea Duhului Sfânt din Str. Molnar Jozsias, de la ora 12.30 cu primirea invitaților și așezarea celor 100 de copii îmbrăcați în costume populare într-un contur al României desenat pe asfalt.

 La ora 13.00 manifestările încep cu  dezvelirea și sfințirea monumentului aniversar, unic – harta României din marmură albă plasată pe un soclu de marmură neagră, inscripționată tricolor „La mulți ani, Români! 100 ani”, urmată de sfințirea și înălțarea unui impresionant drapel tricolor pe un catarg de 10 metri.

Apoi acțiunea „100 de ani – 100  de copii – 100 de baloane tricolore” unde, copii îmbrăcați în costume populare, după un scurt moment artistic lansează spre cer 100 de baloane tricolore umflate cu heliu.

Recitalul la nai al maestrului Nicolae Voiculeț va închide prima parte a manifestărilor, care vor continua la Sala Polivalentă, situată la cca 1 km, pe str Stadionului nr. 9.

În această locație, începând cu ora 14.00, vor urca pe scena Formația Nemuritorii, urmată de Ansablul Junii Covăsneni cu o suită de dansuri tradiționale. Elevii școlilor locale vor prezenta un moment artistic închinat Marii Uniri. Alex Baciu încheie programul pe scena situată în Sala Polivalentă.

 Toți participanții vor fi serviți cu tradiționala fasole la ceaun, iar copii vor sufla în cele 100 de lumânari de pe un tort tricolor gigant.

Manifestările se vor încheia cu un program pirotehnic intitulat „100 de ani – 100 de lovituri tricolore”.

Vă așteptăm cu mare drag, indiferent de vârstă, religie sau naționalitate!!! România e a noastră, a tuturor!!!

Asociația Suflet Românesc,

Președinte Constantin Pătru

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.