CULTURA 15 octombrie 2020

Primul premiu câștigat de trupa 3T la un concurs național

de Covasna Media | 1520 vizualizări

Trupa 3T a Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului a câștigat trofeul pentru „cel mai bun spectacol” la un concurs de teatru virtual

Actorii de la trupa 3T (Teatru pentru Toți Tinerii) au participat, la sfârșitul lunii trecute, la Festivalul de Teatru al Adolescenților „Victory of Art”, la secțiunea spectacole înregistrate. Zilele trecute, aceștia au primit vestea că au obținut trofeul pentru „cel mai bun spectacol”. De notat este că acesta este primul premiu pe care trupa covăsneană îl câștigă la un concurs național. 

Vestea că trupa Centrului de Tineret de la Întorsura Buzăului a luat acest premiu s-a răspândit rapid pe rețelele sociale, acolo unde membrii trupei au primit și multe laude. Printre cei care i-au felicitat în mediul online se numără și primele profesoare de actorie ale trupei, care spun că sunt foarte mândre de tinerii covăsneni.

„Suntem foarte mândre de ei. Îi apreciem și îi felicităm din toată inima pentru rezultatele obținute. Merită să fie văzuți și recompensați pentru că sunt niște exemple, sunt foarte isteți, ambițioși și talentați. Felicitări doamnei Doina Pătrunjel pentru tot ce face pentru liceu, pentru că se ocupă în continuare foarte bine de ei, se implică trup și suflet și îi provoacă trimițându-i la multe festivaluri și concursuri, astfel oferindu-le ocazia să exerseze ceea ce au învățat cu Dream & Act și să se obișnuiască să presteze și să se expună în diferite medii competitive, ieșind astfel din zona lor de confort și fiind nevoiți să se adapteze la tot felul de contexte, scene, orașe etc. Le urăm mult succes în continuare”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Ștefana Badiu, una dintre primele profesoare de teatru ale trupei.

Apreciere la nivel național pentru trupa 3T

Doina Pătrunjel, cea care coordonează trupa 3T, spune că acest premiul înseamnă că trupa de teatru din Întorsura Buzăului este apreciată la nivel național.

„Acest premiu reprezintă aprecierea la nivel național a talentului tinerilor actori ai trupei 3T. Obținerea trofeului pentru cel mai bun spectacol al festivalului ne motivează să continuăm pregătirea, să punem în scenă și alte spectacole pe care să le oferim tuturor iubitorilor de teatru”, ne-a spus Doina Pătrunjel.

În același timp, odată ce notorietatea trupei 3T a crescut, Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului, care se ocupă de organizarea trupei, a avut o serie de „plusuri” în activitățile derulate recent, în al doilea an al proiectului 3T, după cum ne-a mărturisit Doina Pătrunjel.

„Centrul de Tineret, care continuă să susțină pregătirea trupei 3T, a înregistrat câteva plusuri în cel de-al doilea an de proiect: numărul mai mare de participanți la cursurile de formare (50); atragerea tinerilor talentați din mai multe școli: Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu și Liceul Teoretic Mircea Eliade, precum și studenți; originalitatea spectacolelor pregătite și extinderea  turneului Caravana 3T în întreaga regiune”, a mai transmis coordonatoarea Centrului de Tineret din Întorsura Buzăului.

Acesta nu este primul festival de teatru la care trupa covăsneană participă. În luna septembrie a acestui an tinerii actori au mai participat și la Festivalul „Ștefan Iordache”, ținut la București. 

3T a luat naștere anul trecut, printr-o finanțare primită din partea Primăriei și Consiliului Local din Întorsura Buzăului, iar anul acesta proiectul continuă cu sprijinul Guvernului României, iar cofinanțarea este asigurată de Asociația de Tineret „Alexandra Ducancea”, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna.

David Leonard Bularca

Sursa foto: Silviu Popica și Doina Pătrunjel

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.