CULTURA 25 octombrie 2018

Primul concert al stagiunii de concerte va fi susținut de Filarmonica Brașov

de Covasna Media | 806 vizualizări

Pe 26 octombrie, de la ora 19:00, Teatrul Tamási Áron va găzdui concertul de deschidere al Stagiunii de concerte 2018/2019, la care Filarmonica Brașov s-a pregătit cu repertoriu renumit, dar cu adevărat unic.

Seria de evenimente, cunoscută sub numele de Stagiunea de concerte, este un eveniment de muzică simfonică care a devenit popular în muncipiul Sfântu Gheorghe, evenimentele organizate lunar având loc cu sala plină. Pe data de 26 octombrie, Filarmonica Brașov va aduce în municipiul nostru un spectacol cu adevărat unic, pentru concertul de deschidere pregătind opera lui Bartók Béla „Magyar Képek“. Această operă a fost creată de Bartók în anul 1931 din mai multe opere mai mici pentru pian, fără schimbarea melodiei principale, ci doar prin îmbogățirea acesteia cu instrumente de suflat și instrumente cu coarde. Specialitatea serii va fi oferită de Concertul pentru corn în mi bemol major al lui Joseph Haydn, a cărui natură veselă va crea o atmosferă festivă în inima spectatorilor. În cadrul concertului simfonic de vineri va răsuna chiar și opera lui Johannes Brahms „Magyar táncok“ (Dansuri ungurești), seara fiind îmbogățită și de opera „Háry János“ de  Kodály Zoltán.

Stagiunea de concerte îi așteaptă pe toți iubitorii de muzică clasică cu șase spectacole simfonice și cu un spectacol cadou susținut de Liceul de Artă Plugor Sándor. Cel de-al doilea concert va avea loc pe data de 23 noiembrie, ocazie cu care în fața publicului va apărea Orchestra de Cameră Georgius și Orchestra de Cameră Ciuc. Pe data de 14 decembrie va concerta din nou Filarmonica Brașov. În noul an, pe data de 23 februarie va concerta Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, iar apoi, pe data de 14 martie invitatele Stagiunii de Concerte 2018/2019 vor fi Orchestrele de Cameră Georgius și Ciuc. Pe data de 10 mai, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacolul simfonic al Liceului de artă Plugor Sándor, iar apoi, pe data de 24 mai, seria de concerte din cadrul stagiunii 2018/2019 se va încheia cu concertul Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș.

Abonamentele pentru Stagiunea de Concerte sunt deja disponibile, prețul unui abonament întreg fiind de 120 de lei, iar cu reducere 60 de lei. Se pot achiziționa chiar și bilete pentru concertele seriei de evenimente, prețul unui bilet întreg fiind de 25 de lei, iar cu reducere 12 lei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Biroul municipal de bilete, cu sediul în Piața Libertății nr. 2, de luni până joi, între orele 9:00 și 16:00, iar vineri între orele 9:00- 13:00.

Organizatori: Casa de Cultură Kónya Ádám, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.