CULTURA 19 ianuarie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe relansează licitaţia pentru restaurarea monumentului Ostaşului Român

de Agerpres | 2382 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va relansa licitaţia pentru restaurarea monumentului Ostaşului Român din municipiu, care se află într-o stare avansată de degradare, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Acesta a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă având ca temă Centenarul Marii Uniri, că procedurile vor fi declanşate după aprobarea bugetului pe anul în curs.

„Pentru anul acesta avem în vedere inclusiv restaurarea statuii Ostaşului Român (...) Am vrut deja anul trecut să încercăm acest demers, dar nu s-a reuşit, nu a venit nimeni la licitaţie. Aşa că, o vom relansa, la începutul lunii februarie aprobăm bugetul şi imediat după aprobarea bugetului din nou vom face aceste licitaţii“, a declarat primarul Antal Arpad.

Anul trecut, municipalitatea a alocat suma de 220.000 de lei pentru reabilitarea monumentul Ostaşului Român din cartierul Gării.

Impunătoarea statuie a Ostaşului Român, realizată din bronz de sculptorul Balogh Péter, a fost dezvelită pe 18 septembrie 1974.

Reprezentanţii comunităţii româneşti din Consiliul local municipal au semnalat în mai multe rânduri că monumentul s-a deteriorat considerabil şi au solicitat intervenţia Primăriei pentru reabilitarea acestuia, arătând că o parte dintre manifestările oficiale ce marchează momente importante din istoria poporului român au loc, în fiecare an, în faţa acestei statui.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a declarat pentru AGERPRES că statuia Soldatului Român a fost ridicată în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie fascisto-hortystă, în 8 septembrie 1944.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.