CULTURA 4 aprilie 2013

Prietenie prin dans

de Covasna Media | 669 vizualizări

Desfăşurată cu timiditate în anul de debut (2004), Acţiunea Comunitară a crescut treptat în sânul comunităţii noastre, rodind în această perioadă cu manifestări culturale care aduc alături tinerii elevi în toată diversitatea lor. Cum primăvara natura revine exploziv la viaţă, la fel şi activităţile desfăşurate de voluntari alături de beneficiari se încunună în fiecare primăvară cu un tradiţional concurs al veseliei exprimate prin dans, denumit sugestiv la nivel naţional „Împreună pentru viitor”.

Faza judeţeană a acestei competiţii anuale de dans s-a desfăşurat în data de 3 aprilie în cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, reunind 4 echipe de dans din judeţ care au alungat norii trişti prin veselia dansului. Deşi se desfăşoară sub forma unei competiţii, cel mai important este faptul că dansul, muzica şi bucuria au adus „prietenia” între tinerii de vârste diferite. Este foarte important de amintit ce grupe de prieteni au dansat împreună:

1. Echipa de dansuri tradiţionale „Alunelul” formată din voluntari de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi beneficiari cu vârste între 9-11 ani din cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale a deschis spectacolul cu dansuri tradiţionale româneşti.

Prietenie prin dans 1

2. Echipa de dans modern „Curcubeul primăverii” formată din voluntari de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi beneficiari de vârste 13-17 ani din cadrul Şcolii Speciale din Olteni au prezentat un dans tematic despre bucurie şi prietenie.

Prietenie prin dans 2

3. Echipa de dans modern „Muguraşii” formată din voluntari de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi beneficiari de vârste 13-14 ani din cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale au adus bucuria dansului ritmat.

Prietenie prin dans 3

4. Echipa de dans modern „Pillongo” formată din elevi de la Şcoala Gimnazială „Varadi Jozsef”, elevi de la Liceul Tehnologic „Koss Karoly” şi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale din Sf. Gheorghe, care au făcut o demonstraţie de dansuri de societate.

Prietenie prin dans 4

Indiferent ce clasament a fost stabilit de juriu, important este că toţi cei prezenţi au dansat cu bucurie şi au arătat prietenie. În astfel de ocazii se poate mulţumi şi pot fi evidenţiaţi atât organizatorii, cât şi preparatorii şi instructorii implicaţi, dar în acest moment este important să mulţumim doar acestor elevi care au făcut pasul peste orice barieră acceptând şi integrându-se în diversitatea comunităţii noastre.

prof. Florina Gheorghiu

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.