CULTURA 15 ianuarie 2019

Premieră: „Eminescu pentru eternitate”, la Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 864 vizualizări

Școala Generală din comună pune la cale un spectacol special de Ziua Culturii Naționale

Comuna Sita Buzăului găzduiește joi, 17 ianuarie, prima ediție a spectacolului omagial „Eminescu pentru eternitate”. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural, începând cu ora 17:00.

Implicați în acțiunile dedicate Zilei Culturii Naționale sunt peste 120 de elevi din ciclul primar şi gimnazial de la școlile din Sita Buzăului. Aceștia vor participa, printre altele, la o activitate de tip concurs pentru elevii claselor gimnaziale, la un atelier de scriere cu tocul, la o expoziție, dar vor pune la cale și programe artistice.

Prin organizarea spectacolului omagial „Eminescu pentru eternitate”, în contextul împlinirii a 169 de ani de la naşterea poetului, ne dorim o mai mare apropiere a tinerei generaţii, şi nu numai, faţă de cultură, faţă de scriitorul care şi-a iubit şi apărat neamul, limba şi ţara, a cules folclorul, folosindu-l ca sursă de inspiraţie în operele sale, a surprins în toate creaţiile sale dragostea faţă de natură, faţă de locurile în care a copilărit şi  faţă de istoria neamului său. Sperăm ca cei prezenţi să fie încântaţi de programul pregătit şi să plece acasă purtând în inimă şi gând imaginea scriitorului nepereche Mihai Eminescu”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, unul dintre organizatori, profesoara Otilia Buzea.

Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, Primăria Comunei Sita Buzăului, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Căminul Cultural Sita Buzăului și Biblioteca Sita Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.