CULTURA 16 mai 2022

„Povestea Leului Ra”, un nou spectacol-concert VR 360 se apropie de finalizare

de Covasna Media | 743 vizualizări

Asociația Șpraiț din Sf. Gheorghe și Popas Production anunță finalizarea filmărilor pentru spectacolul-concert „Povestea Leului Ra”, adaptat la tehnologia VR 360, care are și o versiune scenică, offline, și este cofinanțat de AFCN. Data lansării va fi comunicată ulterior, după ce se încheie și etapa de post producție, care va începe în zilele imediat următoare.

„Povestea Leului Ra” VR360 este o producție artistică specială, al cărei concept inedit face să nu poată fi considerată nici spectacol de teatru obișnuit, dar nici un concert și atât. „Povestea Leului Ra” care implică realizarea unui mix de compoziție muzicală originală, artă regizorală, artă narativă, voce, combinate cu tehnici de editare, de filmare, animație și prelucrare a sunetelor, fotografiilor și imaginilor de ultimă generație.

Pornind de la spectacolul de teatru muzical, „Leul Ra”, montat pe scena TAM, în 2017, de regizorul Cezar Ghioca, această nouă variantă de spectacol-concert este o adaptare în VR360, care păstrează povestea inițială, dar o prezintă într-o formă prescurtată. Textul și regia pentru această variantă sunt semnate tot de Cezar Ghioca.

„Povestea Leului Ra” VR360 reunește soliștii: Marius Popa, Dalma Kovacs, Medea Bălănică, Amalia Uruc și Marcel Lovin, alături de instrumentiștii Gabriel Pîndici, Florin Șerban, Agnes Soos și Pal Gabor.

În cadrul acestui nou proiect, accentul se pune pe valorificarea partiturii compuse de Marius Popa, care a realizat muzica și adaptarea, și pe vocile cântăreților profesioniști care susțin concertul și care au costume și machiaje special realizate pentru această variantă de spectacol. Costumele sunt create de Elena Gheorghe.

În „Povestea Leului Ra” VR360, artiștii au cântat live, pe scena TAM, unde a avut loc filmarea adaptată la această tehnologie. Scenografia a fost realizată cu ajutorul a două ecrane de proiecție pe care a rulat un film de animație dedicat, realizat de Ordog Gyarfas Agota. Spectacolul VR 360 „Povestea Leului Ra” este realizat sub forma unui spectacol-lectură, care se folosește de personajele povestitorilor pentru a aduce la viață narațiunea, accentuate fiind situațiile prin animațiile spectaculoase, create în mod expres pentru acest concert.

Echipa tehnică a proiectului este formată din: Somogyi Ede László (sunet), Nagy Attila (proiecții), Bako Zoltan (lumini), Lidia Baciu (regia tehnică).

Proiectul a primit finanțare de la AFCN, ceea ce face posibil accesul gratuit al publicului interesat de cele mai noi și mai moderne forme de exprimare artistică.

Versiunea VR360 a concertului-spectacol VR 360 „Povestea Leului Ra” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

„Povestea Leului Ra” VR 360 va fi disponibilă pe platformele TeatruVR.ro și VR-hall.com, unde doritorii se vor putea loga și se vor bucura de o experiență unică, cu condiția să aibă ochelari speciali de realitate virtuală. Accesul la spectacol, pe ambele site-uri, va fi gratuit.

(Sursa: Comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.