CULTURA 24 septembrie 2018

Portul popular românesc, sărbătorit la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1403 vizualizări

Înscrierile la eveniment debutează în 24 septembrie

Balul Costumului Popular revine la Sfântu Gheorghe, vineri, 12 octombrie, de la ora 19:00, cu o nouă ediție a evenimentului închinat iubitorilor costumului popular românesc. Întâlnirea va avea loc la Centrul de Evenimente Santana din reședința de județ. Organizatorii dau luni, 24 septembrie, startul înscrierilor.

Biletul de participare este de 110 lei și cuprinde meniul, care, la comandă, poate fi și de post, și cheltuielile de organizare.

Înscrierile se fac la sediul Fundației Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, de la Casa cu Arcade, (strada Libertății nr. 7), în perioada 24 septembrie – 8 octombrie, după următorul program:  luni, între orele 11:00 – 13:00, în zilele de 24 septembrie, dar și 1 și 8 octombrie, marți, între orele 15:00 – 17:00, în zilele de 25 septembrie și 2 octombrie, miercuri, între orele 11:00 – 13:00, în zilele de 26 septembrie și 3 octombrie, joi, între orele 15:00– 17:00, în zilele de 27 septembrie și 4 octombrie.

De asemenea se pot face înscrieri și oferi detalii la adresele de email mpeligrad@yahoo.com și mariabularca13@yahoo.com.

Cu patru ani în urmă am dorit să aducem în fața publicului, în alt mod, frumusețea costumului popular alături de ce are mai frumos poporul nostru: dansul popular, folclorul, într-un spațiu care să regenereze, oarecum, tradițiile satului românesc. Ne-am dorit să ne bucurăm unii de alții, să ne dăm mâinile într-o horă a bucuriei, a speranței, a puterii de a fi împreună, solidari pentru neamul românesc. Nu uităm de voia bună, de cântec și joc alături de invitații noștri, susținuți de Formația Ritmic din Sfântu Gheorghe”, transmite președintele Fundației „Mihai Viteazul”, Maria Peligrad.

Balul costumului popular, evenimentul care aduce împreună voia bună și iubitorii tradițiilor, într-o horă a simțămintelor românești, ajunge așadar la a IV-a ediție.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.