CULTURA 6 septembrie 2019

Portretul noii Stagiuni a Teatrului Tamási Áron

de Covasna Media | 1396 vizualizări

Teatrul Tamási Áron deschide stagiunea71 cu premiera unei producţii impunătoare, Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, în regia lui  Bocsárdi László. Primele trei reprezentaţii ale spectacolului au avut la începutul lunii august,  în cadrul Festivalului de vară de la Seghedin,  în coproducţie cu organizatorul celui mai vechi  festival de teatru în aer liber din Ungaria. Pregătirea muzicală a actorilor fost asigurată de Incze G. Katalin, dirijorul corepetitorul Operei Maghiare din Cluj. Premiera de pe scena Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe este programată în 8 octombrie. Biletele pot fi achiziționate începând cu 5 septembrie, de  la Biroul de Organizare sau de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Două dintre premierele Stagiunii 2019-2020 sunt un fel de „afaceri” în familia Tamási Áron. Una dintre premiere este un spectacol in memoriam Kányádi Sándor, cu titlul Ceva ce trebuie spus. Spectacolul este inspirat din poemele şi amintirile marelui poet maghiar şi va fi o operă de echipă.  Urmează apoi o premieră cu o comedie atipică despre iubire, trădare şi singurătate, iar producţia marchează debutul ca regizor al îndrăgitului actor Pálffy Tibor, care va pune în scenă piesa  Iluzii, semnată de cel mai jucat, pe toate scenele lumii, dramaturg rus contemporan, Ivan Vîrîpaev.  

Un alt spectacol-invitat pe scena Teatrului Tamási Áron va fi  Scapin de Moliére,  în regia lui Bocsárdi László, realizat la Teatrul de Nord Satu Mare cu Trupa Harag György. Penultima comedie a lui Moliére a avut premiera în Satu Mare în 2019, cu o performanţă actoricească deosebită, rolul lui Scapin fiind jucat de actriță.

De Revelion, Teatrul Tamási Áron le propune spectatorilor din Sfântu Gheorghe un spectacol-invitat, producţie  Monarchia Operett din Budapesta.  Producţiile Trupei din capitala Ungariei se bucură de mare succes în America, Israel, Germania și Luxemburg, datorită unei ambiţioase politici repertoriale, prin care se urmăreşte reînnoirea continuă a genului operetei cu tinere talente, dar şi promovarea valorilor clasice, naționale.

Stagiunea 2019/2020 păstrează în repertoriu producţii care continuă a stârni curiozitatea publicului de toate vârstele, spectacole semnate de regizorii Radu Afrim,  Botos Bálint și  Hegymegi Máté. 

În nouă stagiune, Teatrul Tamási Áron renunţă la vânzarea de abonamente, pentru a facilita accesul spectatorilor la producţiile dorite. Studenții, pensionarii, oamenii de teatru şi grupurile vor beneficia de reduceri în continuare. Abonamentul Mecena şi cel destinat familiilor vor rămâne în vigoare și în stagiunea actuală şi sunt valabile pentru producțiile Teatrului Tamási Áron, Teatrul de Mișcare Studio M și Teatrul de Păpuși Cimborák.

Biletele  pentru stagiunea 2019/2020 pot fi achiziţionate începând cu 5 septembrie, de  la Biroul de Organizare sau de pe site-ul www.biletmaster.ro. (Sursa – Teatrul Tamási Áron; Foto: Dusha Béla)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.