CULTURA 26 iulie 2021

Planuri de extindere a Muzeului Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 700 vizualizări

Consiliul Județean a aprobat predarea amplasamentului către CNI 

Muzeul Național Secuiesc ar putea fi beneficiarul unui nou proiect din fonduri externe, care vizează de această dată extinderea instituției. Consiliul Județean (CJ) a adoptat joi, în ședința ordinară a lunii iulie, predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” - S.A. a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiție „Extinderea Muzeului Național Secuiesc”. 

Este vorba despre lucrări care se vor derula pe un teren achiziționat de CJ cu ani în urmă, unde se dorește construirea unor spații de depozitare și birouri, a spus președintele Consiliului Județean Covasna. 

„Cu ani în urmă am cumpărat un teren lângă Muzeul Național Secuiesc. Am câștigat acum 5 milioane de euro pentru reabilitarea Muzeului și lângă, pe terenul respectiv, vrem să reconstruim, să asigurăm magazii, spații de depozitare, birouri. Muzeul a întocmit documentația, am trecut de primul pas la CNI, de Lista de Sinteză, și acum urmează pasul doi la Compania Națională de Investiții, de a preda acest amplasament și după aceea o să vină, desigur, și alte aprobări, privind Comisia Tehnico-Economică, de a construi, dacă se poate, împreună, în același timp, aceste două domenii, pe care le vom uni pe parcurs”, a spus joi, în plenul ședinței, președintele CJ, Tamás Sándor. 

Hotărârea a fost aprobată cu unanimitate de voturi. 

Lucrările de reabilitare și modernizare la Muzeul Național Secuiesc au început luna trecută, după patru ani de la încheierea contractului de finanțare cu ADR Centru, în care s-a „investit” mai degrabă timp în birocrație. De cinci ori a fost scoasă la licitație lucrarea, însă a fost greu de găsit constructor, au precizat autoritățile. Peste 22 de milioane de lei vor fi investiți în acest proiect, care dorește transformarea Muzeului Național Secuiesc în cel mai modern muzeu din zonă. Contribuția județului Covasna este de 5 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.