CULTURA 29 iulie 2022

Piața centrală din Sfântu Gheorghe, în acorduri de muzică sacră și clasică

de Diana Pantelimon | 1100 vizualizări

În piața centrală a municipiului Sfântu Gheorghe va răsuna, sâmbătă de la ora 18:00, muzica ansamblului de suflători „Pro Musica Sacra“ din Târgu Mureș. Membrii ansamblului, format din 25 de interpreți la instrumente de suflat, ne vor cânta și ne vor încânta auzul cu piese muzicale „liniștitoare sacre și clasice.“

„Zilele toride trebuie răcorite, dar nu numai pentru beneficiile corpului, ci și ale sufletului. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de recreere a publicului local, Biserica Adventistă din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Primăriei Sf. Gheorghe (...), a planificat un concert în aer liber cu muzică instrumentală. Invitată pentru acest eveniment este fanfara „PRO MUSICA SACRA” din Târgu Mureș, dirijată de Sebastian Cazan (compozitor, orchestrator, dirijor), coordonator proiect Ionuț Coman. Vor fi interpretate piese muzicale liniștitoare sacre, dar și clasice. 

Programul va fi sâmbătă, 30 iulie, între orele 18:00 și 19:00, în piața centrală din fața Teatrului Tamási Áron. Cum este de înțeles, evenimentul este în aer liber, participarea fiind gratuită pentru toți cei care doresc.

Întrebat ce așteptări are de la acest eveniment, dirijorul Sebastian Cazan și-a exprimat încântarea de a concerta într-o comunitate formată pentru a pune preț pe cultură și care gustă cu regularitate evenimentele cultural-artistice de calitate“, a transmis organizatorul Ionuț Coman, printr-un comunicat de presă.

Sebastian Cazan este compozitor, orchestrator, dirijor, muzician cunoscut în țară și peste hotare. Are aproximativ 15 ansambluri (de suflători și de coarde) și coruri (de copii și de adulți). Colaborează cu cei mai mari dirijori din lume, din America și Europa. Este fiul lui Vasile Cazan, fostul director al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, cunoscut muzician, decedat în 2020. „Pro Musica Sacra“ este o orchestră cu peste 50 de ani vechime, potrivit lui Ionuț Coman. 

Sursa foto: Facebook/Ansamblul de suflători: „Pro Musica Sacra”

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.