CULTURA 20 martie 2013

Patriarhia cere mai mulţi bani de la stat pentru Catedrala Mântuirii Neamului

de Covasna Media | 590 vizualizări

În timp ce Papa Francisc militează pentru o biserică pentru săraci, Patriarhia Română cere bani de la toată lumea pentru finalizarea Catedralei Neamului. Vorbim de un edificiu care va avea 125 de metri înălţime şi va eclipsa Casa Poporului construită de Ceauşescu.

Construcţia a înghiţit din 2010 şi până acum nu mai puţin de 50 de milioane de euro. Însă mai are nevoie de tot cam pe atât, pentru a fi dată în folosinţă în 2015. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei se plânge că, din cauza crizei, donaţiile credincioşilor s-au redus considerabil. A venit si cu o solutie: banii ar trebui să vină de la autorităţi.

În 2010, Patriarhia a demarat lucrările de construcţie a celui mai mare lăcaş de cult din România. Până în acest moment, proiectul a fost realizat în proporţie de 50%.

În cei doi ani de când au început lucrările de construcţie, Patriarhia a investit aproximativ 50 de milioane de euro. Autorităţile locale şi centrale au sprijinit biserica, anul trecut, cu aproape opt milioane şi jumătate de euro. Mai mult de jumătate din această sumă, peste 4,2 milioane de euro, a fost alocată de Guvern. Primăria Generală a contribuit şi ea cu 2 milioane de euro. Însă fondurile colectate nu sunt suficiente.

"Avand in vedere faptul ca suntem intr-o perioadă de criza economica, donatiile de la credinciosii si clericii din romania si din strainatate nu mai sunt la nivelul celor din anul 2011. Atat autoritatile centrale, cat si cele locale trebuie sa sustina financiar construirea catedralei mantuirii neamului", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte această construcţie.

Pentru a duce la bun-sfârşit Catedrala Neamului, Patriarhia Română estimează că ar mai fi nevoie de cel puţin 50 de milioane de euro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.