CULTURA 15 martie 2019

Operetă Swing în Săptămâna Culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 917 vizualizări

Biletele pentru spectacolele din Săptămâna Culturală a Zilelor Sfântu Gheorghe se epuizează rapid. Anunţăm că toate biletele la cele două reprezentaţii ale spectacolului „Ilegitim” al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, dar şi la spectacolul „Depravare” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara au fost vândute.

De asemenea, de mare interes pentru public este şi concertul de deschidere din 24 aprilie de la Biserica Romano-Catolică Krisztus Király. Peste jumătate dintre biletele pentru acest spectacol cu Sebestyén Márta, Szamosi Szabolocs și Corul de Copii Campanella au fost deja vândute.

Şi vânzările de bilete pentru spectacolele de păpuși sunt în plină desfășurare, aici prețurile fiind de 10 lei atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Săptămâna Culturală de la Zilele Sfântu Gheorghe din acest an coincide cu vacanţa de Paşte a elevilor, motiv pentru care sunt şanse mici ca profesorii și educatoarele de grădiniță să vină în grupuri cu copiii la aceste spectacole, motiv pentru care vă recomandăm să cumpăraţi din timp biletele, acestea fiind practic spectacole libere pentru public.

Nu în ultimul rând, putem anunța o „delicatesă muzicală” într-o nouă locaţie a evenimentului din acest an, şi anume „Opereta Swing” la Arena Sepsi.

Opereta Swing, sau şlagăre de operetă într-o interpretare modernă

Atunci când asişti la un concert de operetă, de multe ori acompaniamentul muzical sună într-un ritm lent care accentuează instrumentele tradiționale. Dar dacă la spectacolul Opereta Swing, aceleaşi piese sunt cântate de formaţia lui Bársony Bálint care cuprinde, printre altele, un saxofon, un tambur, o chitară electrică, o bossa novo, o orchestră de jazz care adaugă o nouă culoare lumii cântecului, făcând-o modernă, dar care nu elimină elementele de bază ale operetei.

Trebuie să vă imaginaţi că toate aceste melodii ar fi interpretate de Frank Sinatra, Michael Bublé sau Robbie Williams. Aceasta se numește muzică crossover, care traversează stilurile muzicale, dar păstrează valorile stilurilor și genurilor muzicale individuale. Adică, Opereta Swing ne prezintă melodii de operetă într-un ritm modern.

Alături de formaţia lui Bársony Bálint vor cânta soliştii Dancs Annamari, Falusi Mariann, Veréb Tamás şi Laki Péter.

Publicul poate asista la o experiență muzicală cu care să poată experimenta lumea minunată a melodiilor veșnic verzi în sunetul de astăzi.

Spectacolul „Opereta Swing” va avea loc în Arena Sepsi duminică, 28 aprilie, de la ora 19:00. Biletele vor fi puse în vânzare luni, 18 martie, la preţul de 40 de lei, cu reducere 20 lei (în limita a 20% din capacitatea sălii).

Bilete pentru toate spectacolele din cadrul Săptămânii Culturale pot fi cumpărate de la Casa Municipală de Bilete (de luni până joi între orele 9:00-16:00, vineri de la 9:00 la 14:00), online de pe www.biletmaster.ro, sau de la Librăria Vitorlás din Brașov, Teatrul Vigadó din Târgu Secuiesc sau la Casa de Cultură din Baraolt.

La fel ca și anul trecut, organizatorii oferă 20% din bilete la preț redus pentru pensionari și studenți. Biletele la preț redus pot fi cumpărate doar personal doar de la Casa Municipală de Bilete, în rest pot fi achiziţionate doar bilete la preţ întreg.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.