CULTURA 12 iunie 2020

O vară cu teatru și surprize culturale la TAM

de Covasna Media | 1638 vizualizări

Odată cu ridicarea unora dintre restricțiile impuse de autorități în vederea stopării epidemiei COVID-19, Teatrul „Andrei Mureșanu” își intensifică activitatea, atât în mediul virtual, cât și în spațiul fizic.

Astfel, toți cei cărora le plac poveștile sunt invitați să se bucure de ele în cadrul unui proiect de colaborare între TAM și liternet.ro. Este vorba despre un program pe termen lung, care începe cu seria „Poveștile măgărușului”. Aceasta cuprinde șase povești semnate de autori diferiți, care s-au inspirat din desenele Iulianei Vîlsan. Lecturarea se va realiza de către actorii TAM: Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Camelia Paraschiv Katai, Elena Popa, Fatma Mohamed și Sebastian Marina. Poveștile sunt disponibile pe site-ul liternet.ro.

În offline, acolo unde publicului și actorilor de teatru le este cel mai dor să se afle, în curtea Teatrului „Andrei Mureșanu”, unde a fost amenajată o scenă special pentru situația din prezent, în cadrul programului „Teatrul de vară TAM”, vor putea fi urmărite în aer liber două spectacole care se adresează îndeosebi publicului tânăr și foarte tânăr, dar și tuturor celor care știu să se bucure de artă și frumos. Astfel, „Doi galbeni”, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole TAM pentru copii, în regia Mirelei Bucur, se va juca de trei ori în ultima parte a lunii iunie, după cum urmează:  sâmbătă, 20 iunie, de la ora 11:00 și de la ora 13:00; miercuri, 24 iunie, de la ora 17:00; sâmbătă, 27 iunie, de la ora 11:00 și de la ora 13:00. Pentru cei care au văzut deja spectacolul, este important să știe că acesta își va surprinde publicul cu o distribuție nouă, formată din actorii Liviu Popa/Marius Popa, Mona Codreanu, Sergiu Aliuș, Daniel Rizea și Anca Pitaru.

Celălalt spectacol inclus în programul „Teatrul de vară TAM” este „Toți privesc înainte”, în regia lui Sebastian Marina. Realizat împreună cu câțiva elevi ai secției de actorie de la Liceul de Artă „Plugor Sandor”, spectacolul aduce în prim-plan perspectiva adolescentină asupra vieții și problemele tinerilor, motiv pentru care ar trebui vizionat de cât mai mulți părinți pentru a-i putea înțelege mai bine pe copiii lor adolescenți. Din distribuție fac parte Ana Maria Popa, Carla Goncz, Andra Ropota, Vivi Covalcic, Adrian Manole și Andrei Mihai. Spectacolul se va juca în zilele de vineri 19 iunie, marți, 23 iunie și vineri 26 iunie, cu începere de la ora 18:00.

Pentru „Teatrul de Vară TAM” mulțumirile echipei teatrului se îndreaptă către Coca-Cola, care a făcut posibilă amenajarea spațiului în aer liber, asigurând scaunele, umbrelele și chiar și produsele răcoritoare pentru toți cei prezenți.

Acestor activități li se adaugă și cele din online, care constau în difuzarea unora dintre spectacolele din arhiva TAM, care vor putea fi urmărite gratuit în luna iulie, conform programului următor: sâmbătă, 4 iulie – „Împreună”, regia Mirela Bucur; sâmbătă, 11 iulie – „Mai întâi te naști”, regia Radu Afrim; sâmbătă, 18 iulie – „Nunta”, regia Florin Vidamski; sâmbătă, 25 iulie – „Manej”, regia Mirela Bucur.

Biletele sunt disponibile online, pe platforma biletmaster.ro. Încurajăm achiziționarea acestora exclusiv în acest mod, întrucât reprezintă calea cea mai sigură de a evita pe cât posibil plățile în numerar și ajută la revenirea cât mai curând la starea de normalitate de dinainte de pandemie.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au rămas fideli și așteptăm cu bucurie să îi revedem.

Cu prietenie,

Echipa TAM

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.