CULTURA 25 august 2020

O nouă versiune a spectacolului „Faust Family” se lansează în septembrie la TAM, în condiții speciale

de Covasna Media | 1304 vizualizări

Deși imprevizibilul pandemic planează încă asupra lumii întregi, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) se pregătește intens pentru stagiunea 2020-2021. Astfel, primul spectacol pe care publicul îl va putea urmări la începutul toamnei este „Faust Family”, în regia lui Botond Nagy. 

Lansat în septembrie 2019, spectacolul nu a mai putut fi inclus în programul TAM din cauza gravelor probleme de sănătate pe care actrița Mirela Bucur le-a întâmpinat imediat după premieră și care, în final, au obligat întreaga comunitate artistică să se despartă de ea pentru totdeauna. Golul pe care Mirela Bucur l-a lăsat în urma sa nu va fi umplut niciodată, iar rolurile jucate de ea și spectacolele pe care le-a creat vor rămâne mereu în amintirea tuturor celor care au avut prilejul să se bucure de ele. Există însă o lege nescrisă a lumii care ne obligă să ne asumăm durerile și să găsim forța de a merge mai departe orice ar fi. Această lege se aplică în mod deosebit lumii artistice, care a învățat să își continue drumul fără lamentări și asta face și echipa TAM în acest moment.

Cum după lungile zile înnorate, vine o zi în care soarele răsare din nou, spectacolul „Faust Family” va fi relansat în zilele de 1 și 2 septembrie de la ora 19:00. În rolul Mirabelei Power, cea care se intră într-o relație amoroasă cu Diavolul însuși, publicul din Sfântu Gheorghe va avea prilejul de a o vedea pe cunoscuta actriță a Teatrului Bulandra, Manuela Ciucur. 

Cei care îndrăgesc filmele românești, au văzut-o cu siguranță pe Manuela Ciucur în pelicule precum  „Pas în doi”, regia Dan Piţa (1985);  „Salutări de la Agigea”, regia Cornel Diaconu; „O vară de neuitat”, regia Lucian Pintilie (1994); „Balanţa”, regia Lucian Pintilie (1992); „Ziua Z”, regia Sergiu Nicolaescu (1985). Actrița a fost însă distribuită și în filme mai noi, între care „Toni Erdmann”, regia Maren Ade (2016), „Valea mută”, regia Marian Crişan (2016) sau „The Nun”, regia Corin Hardy (2018). 

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu actori celebri precum Florian Pittiş, Emilia Popescu, Marcel Iureş, Oana Pellea, Mihai Gruia Sandu sau Răzvan Ionescu. La teatrul Bulandra a fost distribuită în multe roluri și a avut o colaborare strânsă cu regretatul regizor Alexandru Darie. În perioada 2012 – 2018, la Bulandra, a jucat în spectacole, precum „Lear” de William Shakespeare, regia Andrei Şerban (2012); „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, regia Andrei Şerban (2014); „Raţa sălbatică” de Henrik Ibsen, regia Peter Kerek (2015); „Treapta a noua” de Tom Ziegler, regia Anca Maria Colţeanu (2018).

Prezența actriței Manuela Ciucur nu este singura noutate pe care o aduce Teatrul „Andrei Mureșanu” în stagiunea care stă să înceapă. Dată fiind nevoia de a proteja publicul spectator de pericolul îmbolnăvirii de COVID-19, avanpremiera și premiera noii versiuni a spectacolului „Faust Family” se vor juca în condiții diferite de cele obișnuite. Astfel, actorii vor juca pe scena din incinta clădirii Teatrului, însă spectatorii vor putea urmări spectacolul pe un ecran mare, amplasat într-un cort special amenajat în curtea TAM. În felul acesta, toate normele de prevenire a răspândirii noului tip de corona virus vor fi pe deplin respectate. În plus, spectacolul va putea fi vizionat și de acasă, întrucât el va fi transmis prin live streaming pe pagina de Facebook a Teatrului „Andrei Mureșanu”. 

Cei interesați de experiența nouă de a urmări un spectacol de teatru pe ecran își vor putea achiziționa biletele online, prin platforma Biletmaster.ro. 

În speranța că împreună vom reuși să depășim orice obstacole și să ne bucurăm în continuare de emoțiile pe care numai fenomenul artistic le poate trezi în noi, vă așteptăm să ne fiți alături și în continuare. 

Cu prietenie,

Echipa TAM

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.